Η ιδιωτική επιιστολή της βασίλισσας Ελισάβετ στον Joe Biden πριν την ορκωμοσία

Η μονάρχης είχε ήδη ευχηθεί στον νέο πρόεδρο της Αμερικής.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η Βρετανία έχει αναπτύξει εδώ και καιρό στενή σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες - και αυτό συνεχίστηκε και στην ορκωμοσία, καθώς ένας εκπρόσωπος του Μπάκιγχαμ επιβεβαίωσε στο BAZAAR.com ότι η βασίλισσα Ελισάβετ έστειλε μια ιδιωτική επιστολή στον Πρόεδρο Joe Biden πριν από την τελετή της ορκωμοσίας του στις 20 Ιανουαρίου.

Αν και το παλάτι υποστηρίζει ότι το περιεχόμενο της σημείωσης θα παραμείνει ιδιωτικό, είναι σίγουρο ότι θα είναι η αρχή μιας φιλίας μεταξύ των δύο ηγετών. Από την αρχή της βασιλείας της το 1925, η Ελισάβετ έχει συναντηθεί με κάθε πρόεδρο των ΗΠΑ, εκτός από τον Lyndon B. Johnson, και αναμφίβολα θα καλέσει τον νέο πρόεδρο για επίσημη επίσκεψη στο Ηνωμένο Βασίλειο στο μέλλον.

Η ιδιωτική επιιστολή της βασίλισσας Ελισάβετ στον Joe Biden πριν την ορκωμοσία

Οι Bidens γνωρίζουν ήδη καλά ένα μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας. Το 2013, η Δρ Jill Biden καλωσόρισε τον πρίγκιπα Χάρι σε μία εκδήλωση για τραυματίες Βρετανούς και Αμερικανούς στρατιώτες και τις συζύγους τους κατά την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ένα χρόνο αργότερα, ο Χάρι κάλεσε την Jill να παρακολουθήσει τους Αγώνες Invictus στο Λονδίνο, όπου εκείνη μαζί με τον δούκα του Σάσεξ συνομιλούσαν και γελούσαν.

Εκείνη την εποχή, ο Joe Biden - ο οποίος έκανε επίσης παρέα με τον πρίγκιπα στους αγώνες Invictus 2017 στο Τορόντο - αστειεύτηκε στην εφημερίδα Guardian λέγοντας "Η σύζυγός μου ήταν με τον πρίγκιπα Χάρι στους αγώνες Invictus". Θυμήθηκε επίσης να διαβάζει στις ειδήσεις ότι "οπουδήποτε πήγαινε ο Πρίγκιπας Χάρι, είχε αυτή την ξανθιά γυναίκα δίπλα του". "Η γυναίκα του αντιπροέδρου! Ανησυχώ λίγο, με καταλαβαίνετε;" είχε αστειευτεί τότε ο Biden.