5 σπουδαίοι ρόλοι του Philip Seymour Hoffman

Ο δημοφιλής Αμερικανός ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα, το 2014, σε ηλικία 46 ετών.

Νωρίς. Αυτή είναι η πρώτη λέξη που μου έρχεται στο μυαλό όταν ακούω το όνομα του Philip Seymour Hoffman, ο οποίος σαν σήμερα (2 Φεβρουαρίου 2014) πριν από επτά χρόνια έφευγε από τον μάταιο τούτο κόσμο. Βασικά, δεν πρόλαβε καν να το κάνει, καθώς ο πολυβραβευμένος ηθοποιός βρέθηκε νεκρός από υπερβολική δόση ναρκωτικών στο διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη.

Σοκαρισμένος δήλωνε ο καλλιτεχνικός κόσμος, ακόμα πιο σοκαρισμένοι εμείς, γιατί μέσα από τους τόσους ετερόκλητους χαρακτήρες που ερμήνευσε έδινε την εντύπωση της εφτάψυχης γάτας που πάντα επιβίωνε. Εκτός αν στην προκειμένη, είχε ζήσει και τις επτά ζωές.

"Ίσως ο πιο φιλόδοξος και ευρέως αξιοθαύμαστος Αμερικανός ηθοποιός της γενιάς του", έγραψαν τότε οι New York Times - υποθέτω πως δύσκολα μπορεί να διαφωνήσει κανείς βάζοντας κατά μέρος τα υποκειμενικά κριτήρια. Ο ίδιος ο Hoffman και οι επιλογές του αποδεικνύουν ότι αφενός ήξερε να επιλέγει ρόλους και συνεργασίες αφετέρου κατάφερνε από μόνος του να τους αναδείξει συχνά χωρίς να έχουν κάποιο διακριτό, δυνατό σημείο. 

Διαβάστε τη συνέχεια στο esquire.com.gr.