Βασίλισσα Ελισάβετ | 69 χρόνια μοναρχίας

Χθες, Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, συμπληρώθηκαν 69 χρόνια από τότε που η μονάρχης ανέλαβε τον θρόνο της Μεγάλης Βρετανίας.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Στις 6 Φεβρουαρίου του 1952, σε ηλικία 25 ετών και μετά τον ξαφνικό θάνατο του πατέρα της, Γεωργίου του VI, η βασίλισσα Ελισάβετ αναλαμβάνει τον θρόνο της Μεγάλης Βρετανίας. Λόγω του πένθους ωστόσο η στέψη της έγινε στις 2 Ιουνίου του 1953. 

To Σάββατο 6 Φεβρουαρίου συμπληρώθηκαν 69 χρόνια από την ημέρα εκείνη και το παλάτι του Buckingham τίμησε την επέτειο με μία ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram. "Σαν σήμερα το 1952, η Βασίλισσα ανέλαβε τον θρόνο μετά τον θάνατο του πατέρα της King George VI. Σήμερα κλείνει 69 χρόνια μοναρχίας", αναφέρει η λεζάντα κάτω από την ανάρτηση. Ένα πλάνο αρχείου από την ταινία του Λόρδου Wakehurst για τον θάνατο του Βασιλιά Γεωργίου και την Ελισάβετ.

Στα 94 της χρόνια η βασίλισσα Ελισάβετ θεωρείται η μακροβιότερη μονάρχης στη βρετανική ιστορία. Πριν από πέντε χρόνια ξεπέρασε ακόμη και τη γιαγιά της βασίλισσα Βικτώρια. Το 2017 έγινε η πρώτη Βρετανή μονάρχης που έφτασε στο ζαφειρένιο Ιωβηλαίο συμπληρώνοντας 65 χρόνια στο θρόνο. Η ίδια παραμένει ενεργή στα καθήκοντά της ακόμη και εν μέσω πανδημίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ