Η Meghan Markle και ο πρίγκιπας Harry δεν είναι πλέον εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας

Αφαιρέθηκαν οι τίτλοι και οι αρμοδιότητες από τον δούκα και τη δούκισσα του Sussex.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Αφαιρέθηκαν οι βασιλικοί τίτλοι αλλά και οι αρμοδιότητες του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle, ύστερα από μία συζήτηση που είχε το ζευγάρι με τη βασίλισσα, επιβεβαιώνοντας έτσι τις φήμες που κυκλοφόρησαν μέσα στην εβδομάδα.

Σε δήλωσή του, το Buckingham αναφέρει ότι η Meghan και ο Harry παραμένουν "πολύ αγαπημένα μέλη της βασιλικής οικογένειας". Οι Sussexes ανακοίνωσαν για πρώτη φορά τα σχέδιά τους να παραιτηθούν από τα βασιλικά καθήκοντά τους τον Ιανουάριο του 2020 αφού η Δούκισσα υπέστη ρατσιστικές και σεξιστικές επιθέσεις από τον βρετανικό τύπο.

"Η βασίλισσα επιβεβαίωσε πώς όταν απομακρυνόμαστε από το έργο της Βασιλικής Οικογένειας, δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουμε με τις ευθύνες και τα καθήκοντα που συνοδεύουν μία ζωή στην υπηρεσία του δημόσιου συμφέροντος", ανέφερε η δήλωση του Buckingham. "Ενώ όλοι λυπούνται για την απόφασή τους, ο Δούκας και η Δούκισσα παραμένουν πολύ αγαπημένα μέλη της οικογένειας".

Ένας εκπρόσωπος του Harry και της Meghan δήλωσε: "Όπως αποδεικνύεται από το έργο τους κατά το παρελθόν έτος, ο Δούκας και η Δούκισσα του Sussex παραμένουν αφοσιωμένοι στο καθήκον και τις υπηρεσίες τους στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλο τον κόσμο και έχουν προσφέρει τη συνεχή υποστήριξή τους στους οργανισμούς που έχουν εκπροσωπήσει ανεξάρτητα από τον επίσημο ρόλο. Μπορούμε όλοι να ζήσουμε μια ζωή στην οποία προσφέρουμε την υπηρεσία μας. Η υπηρεσία είναι καθολική".