Meghan Markle-Πριγκίπισσα Diana | Οι ομοιότητες στις συνεντεύξεις των δύο γυναικών

Η ιστορία επαναλαμβάνεται.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Οι αποκαλύψεις που έκαναν η Meghan Markle και ο πρίγκιπας Harry στη συνέντευξη τους στην Oprah Winfrey απασχολούν ακόμα τον παγκόσμιο Τύπο. Η αφήγηση της δούκισσας του Sussex για τις δύσκολες στιγμές που βίωσε όσο έμεινε με τον σύζυγο της στο παλάτι, τα ρατσιστικά σχόλια για το χρώμα του δέρματος που θα είχε ο γιος της, Archie αλλά και το γεγονός πως η ίδια ένιωσε πως δεν της παρέχεται κάποια προστασία έναντι του Βρετανικού κίτρινου τύπου, την έκαναν να αποκτήσει αυτοκτονική τάση.

Το ζευγάρι απέσπασε πολλά θετικά και υποστηρικτικά μηνύματα για το γεγονός πως αποφάσισε να αλλάξει τη ζωή της οικογένειας τους, μετακομίζοντας στις Η.Π.Α και γενικώς ακολουθώντας τον δικό τους δρόμο. Οι υποστηρικτές της Meghan Markle παρατήρησαν μάλιστα πως η εν λόγω συνέντευξη έχει πολλά κοινά στοιχεία με εκείνη που είχε δώσει η πριγκίπισσα Diana.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η μητέρα του πρίγκιπα Harry είχε μιλήσει στον δημοσιογράφο, Martin Bashir και στο BBC το 1995, δύο χρόνια πριν από τον θάνατο της. Η Lady D είχε μιλήσει τότε τόσο για τη σχέση της με το παλάτι μετά τον χωρισμό της από τον πρίγκιπα Κάρολο αλλά και τα ψυχολογικά ζητήματα που είχε αντιμετωπίσει. Όπως φάνηκε από τη συνέντευξη του ζευγαριού στην Oprah Winfrey, ο πρίγκιπας Harry αναγνώρισε αμέσως τις ομοιότητες ανάμεσα στη μητέρα και τη σύζυγο του, αποκαλύπτοντας πως η μεγαλύτερη ανησυχία του ήταν να μην επαναληφθεί η ιστορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με αφορμή τη συνέντευξη του ζευγαριού, παρακάτω συγκεντρώσαμε μερικές ομοιότητες ανάμεσα σε όσα δήλωσαν οι Meghan Markle και πριγκίπισσα Diana, έστω και με δύο δεκαετίες διαφορά.

Οι δύο συνεντεύξεις πραγματοποιήθηκαν αφού οι δύο γυναίκες είχαν απόσταση από το παλάτι

Η συνέντευξη της Meghan Markle και του πρίγκιπα Harry πραγματοποιήθηκε ένα χρόνο μετά από την απόφαση τους να παραιτηθούν από τα royal καθήκοντα τους και τη μετακόμιση τους αρχικά στον Καναδά και στη συνέχεια στην Καλιφόρνια. Όπως αποκάλυψε η δούκισσα του Sussex στην Oprah Winfrey αυτή ήταν η κατάλληλη στιγμή για να μιλήσει για ό,τι της συνέβη κατά την παραμονή της στο παλάτι, αφού πλέον μπορεί να μιλήσει χωρίς φόβο και λογοκρισία για όσα την απασχολούν. Υπενθυμίζουμε πως η Oprah Winfrey είχε προτείνει στη Meghan Markle να της παραχωρήσει συνέντευξη και το 2018 λίγο πριν τον γάμο της με τον πρίγκιπα Harry, με τη Meghan Markle να αρνείται επειδή όπως είπε "δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή”.

Η πριγκίπισσα Diana επίσης είχε μιλήσει στον Τύπο και συγκεκριμένα στο BBC μετά από τον χωρισμό της από τον πρίγκιπα Κάρολο και όταν πλέον απείχε από τα royal καθήκοντα της. Στις 20 Νοεμβρίου του 1995, η αγαπημένη πριγκίπισσα του λαού είχε αποκαλύψει πως υπέφερε στη σιωπή όσο ζούσε στο παλάτι. Ένα μήνα μετά τη συγκεκριμένη συζήτηση, η βασίλισσα Ελισάβετ είχε εγκρίνει και επιβεβαιώσει το διαζύγιο του γιου της με την πριγκίπισσα.

Είχαν σκεφτεί και οι δύο την αυτοκτονία

Μία από τις μεγαλύτερες αποκαλύψεις που έκανε η Meghan Markle στην συνέντευξη της στο CBS είναι πως είχε σκεφτεί την αυτοκτονία μετά τον ισχυρό πόλεμο μου δέχτηκε από τον Βρετανικό Τύπο και την έλλειψη προστασίας που της έδειξε το παλάτι. Συγκεκριμένα, αποκάλυψε πως αποφάσισε να μοιραστεί αυτές τις σκέψεις της με τον σύζυγο της, πρίγκιπα Harry επειδή γνώριζε πως διαφορετικά θα μπορούσε να τις κάνει πράξη. Δήλωσε επίσης πως ικέτευσε τους ανθρώπους του παλατιού για βοήθεια, να απευθυνθεί δηλαδή σε κάποιον ειδικό ώστε να σώσει την ψυχική της υγεία και να κρατηθεί στη ζωή. Η βοήθεια αυτή δεν ήρθε ποτέ και έτσι το ζευγάρι πήρε την απόφαση να αποστασιοποιηθεί από την οικογένεια.

Όπως είχε αποκαλύψει στη συνέντευξη της, η πριγκίπισσα Diana είχε επίσης αντιμετωπίσει ψυχολογικά προβλήματα όσο ζούσε στο παλάτι. Κατάθλιψη, βουλιμία και αυτοκαταστροφικές τάσεις είναι μερικά από τα ζητήματα που χρειάστηκε να αντιμετωπίση η πριγκίπισσα της Ουαλίας. Τα αίτια των παραπάνω μοιάζουν αρκετά με αυτά της Meghan Markle, δηλαδή έλλειψη προστασίας και υποστήριξης, πόλεμος από τα Βρετανικά media και μοναξιά. Εάν προσθέσουμε και το γεγονός πως ο πρίγκιπας Κάρολος ήταν ερωτευμένος με μία άλλη γυναίκα , κάτι που γνώριζε η πριγκίπισσα Diana μπορούμα να καταλάβουμε τον λόγο που ένιωθε με αυτό τον τρόπο. "Σε αυτό τον γάμο ήμασταν πάντα τρεις”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν ήταν προετοιμασμένες

Τόσο η Meghan Markle όσο και η πριγκίπισσα Diana δήλωσαν στις συνεντεύξεις τους πως δεν ήταν έτοιμες να αναλάβουν τον ρόλο τους και δεν ήξεραν από την αρχή τι τους περιμένει. Η Lady D. είχε δηλώσει "Κανείς δεν μου είπε με ένα χαρτί "αυτά είναι που περιμένουμε από εσένα”” αποκαλύπτοντας πως το παλάτι δεν ήταν ποτέ ευχαριστημένο από τις προσπάθειες που έκανε, παρόλο που η ίδια προσπαθούσε πολύ.

Ακριβώς το ίδιο υποστήριξε και η Meghan Markle, δηλαδή πως δεν την έκανε κάποιος μαθήματα για το τι πρέπει να κάνει και πως χρειάζεται να φέρεται. "Υπήρχαν συγκεκριμένα πράγματα που δεν έπρεπε να κάνεις, αλλά ξέρεις, αντίθετα με ό,τι βλέπουμε στις ταινίες δεν υπάρχουν μαθήματα για το πως πρέπει να μιλάς, πως να σταυρώσεις τα πόδια σου, πως να είναι μία royal”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ