Πριγκίπισσα Diana | 25 χρόνια μετά τον θάνατό της τιμάται με την αγγλική μπλε πλακέτα

Έξω από το σπίτι της στο Λονδίνο θα τοποθετηθεί η τιμητική πλακέτα από τον οργανισμό English Heritage.

Έχουν περάσει 25 χρόνια από τον θάνατο της πριγκίπισσας Diana όμως η κληρονομιά που άφησε πίσω της είναι ακόμα ζωντανή. Η πριγκίπισσα του λαού τιμάται για ακόμα μια φορά, αφού ο οργανισμός English Heritage (Αγγλική Κληρονομιά) θα τοποθετήσει έξω από το σπίτι της στο Λονδίνο μια τιμητική μπλε επιγραφή.

Η blue plaque είναι μια πλακέτα που τοποθετείται σε δημόσιους χώρους στο Ηνωμένο Βασίλειο για να συνδέσει μια τοποθεσία με μια σημαντική προσωπικότητα. Τέτοιες πλακέτες έχουν τοποθετηθεί για τον Ian Fleming, τον Freddie Mercury αλλά και τον Γιώργο Σεφέρη. Η Diana θα είναι η έκτη γυναίκα που τιμάται με μια τέτοια επιγραφή, αφού πριν από εκείνη είχαν τιμηθεί η Helena Normanton, η Kathleen Lonsdale, η Jean Muir, η Ellen Craft και η Caroline Norton.

Η πλακέτα της Diana θα τοποθετηθεί στο σπίτι που της είχαν αγοράσει οι γονείς της στο Λονδίνο για τα 18α γενέθλιά της. Εκεί έμενε όταν γνώρισε τον πρίγκιπα Κάρολο και που οι φωτογράφοι περίμεναν για να φωτογραφίσουν την μελλοντική σύζυγο του διαδόχου του θρόνου.

Όπως δήλωσε η διευθύντρια του οργανισμού: "Η Diana είναι αναμφισβήτητα μια σημαντική προσωπικότητα του 20ου αιώνα. Ήταν πολύ δημοφιλής και επηρέασε σημαντικά. Είναι πρέπον να τοποθετήσουμε μια πλακέτα τιμώντας το έργο της την χρονιά που θα γιόρταζε τα 60α γενέθλιά της”.

Εκτός από την τιμητική επιγραφή, φέτος ο πρίγκιπας William και ο Harry θα τιμήσουν τα 60α γενέθλια της μητέρας τους -που θα ήταν την 1η Ιουλίου- με ένα άγαλμα που θα τοποθετηθεί στο Kensington Palace.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ