Πριγκίπισσα Diana | Πώς είχε αποφασίσει να δώσει την διάσημη συνέντευξη στο BBC

Ο δημοσιογράφος, σύμφωνα με καταγγελίες, είχε καταφύγει σε πρωτοφανείς μεθόδους εξαπάτησης για να την πείσει.

Η συνέντευξη της πριγκίπισσας Diana στον δημοσιογράφο Martin Bashir όπου μίλησε για το διαζύγιό της από την πρίγκιπα Κάρολο αλλά και για τις δυσκολίες που βίωνε ως μέλος της βασιλικής οικογένειας είναι μία από τις πιο αξιομνημόνευτες στην τηλεοπτική ιστορία.

Ο Bashir που σήμερα εξακολουθεί να εργάζεται στο BBC φαίνεται, σύμφωνα με καταγγελίες, ότι δεν "έκλεισε” τη συνέντευξη με επαγγελματικό τρόπο αλλά προσέφυγε σε ψέματα και δολοπλοκίες προκειμένου να πείσει την πριγκίπισσα να του μιλήσει.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του People, ο δημοσιογράφος είχε δείξει στην Diana μια ψεύτικη απόδειξη νοσοκομείου όπου φαινόταν ότι η Tiggy Legge-Bourke, νταντά του William και του Harry, είχε κάνει έκτρωση και πως το παιδί ήταν του πρίγκιπα Καρόλου. Μάλιστα, την έκανε να πιστέψει ότι ο Κάρολος ήθελε να την δολοφονήσει προκειμένου να ζήσει μαζί με την Legge-Bourke.

Οι ισχυρισμοί του δημοσιογράφου ήταν τόσο πειστικοί που είχαν πείσει ακόμα και το Παλάτι, έτσι ώστε ο προσωπικός γραμματέας της βασίλισσας Ελισάβετ είχε αναλάβει να ερευνήσει την υπόθεση. Η Diana που μέχρι να υποψιαστεί ότι κάτι τρέχει ανάμεσα στη νταντά και τον Κάρολο, δεν ήθελε να μιλήσει στην τηλεόραση, τελικά πείστηκε να το κάνει και μάλιστα να πει τη διάσημη φράση "ήμασταν τρεις σε αυτόν τον γάμο”.

Τον περασμένο Οκτώβριο, οι Sunday Times, ισχυρίστηκαν ότι ο Bashir είχε δείξει στον αδερφό της Diana, Charles Spencer, δύο ψεύτικες τραπεζικές καταθέσεις για να τον πείσει ότι κάποιος από το προσωπικό του διαρρέει πληροφορίες στον Τύπο. Όπως είχε δηλώσει τότε στο People "αυτό με είχε κάνει να συστήσω τη Diana στον Bashir το 1995 κι αυτό οδήγησε στη συνέντευξη”.

Τον Νοέμβριο το BBC ανακοίνωσε ότι προσέλαβε έναν ανεξάρτητο ερευνητή για να εξετάσει όλες τις πληροφορίες αναφορικά με την συνέντευξη της Diana στο Panorama ενώ αναμένεται να δημοσιεύσει το πόρισμα των ερευνών του σε λίγους μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ