Τα σιδερωμένα κορδόνια και άλλες περίεργες απαιτήσεις του πρίγκιπα Καρόλου

Πέρα από πρίγκιπας της Ουαλίας, δικαιωματικά του ανήκει και ο τίτλος του "χαϊδεμένου" της βασιλικής οικογένειας

HARPER'S BAZAAR TEAM

Μπορεί η Meghan Markle τον τελευταίο καιρό να βάλλεται εξαιτίας της πρόσφατης συνέντευξης της με τον πρίγκιπα Harry και των φημολογούμενων καταγγελιών για κακομεταχείριση εκ μέρους του προσωπικού του παλατιού, εντέλει σύμφωνα με πηγές ένα άλλο μέλος της βασιλικής οικογένειας φαίνεται πως κατέχει τον ρόλο του "απαιτητικού".

Ως διάδοχος του βρετανικού θρόνου, ο πρίγκιπας Κάρολος δεν θα μπορούσε να μην έχει γεννηθεί μέσα στις ανέσεις και όπως φαίνεται το απολαμβάνει δεόντως. Σύμφωνα με τον μπάτλερ της πριγκίπισσας Diana, Paul Burrell, ο πρίγκιπας της Ουαλίας "τα θέλει όλα στο χέρι", γι' αυτό μάλιστα τον αποκαλούν και "χαϊδεμένο πρίγκιπα".

Πιο συγκεκριμένα, στο ντοκιμαντέρ Serving the Royals: Inside the Firm του Amazon Prime, ο Burrell αναφέρθηκε στις ιδιαίτερες παραξενιές του μέλλοντα βασιλιά του Ηνωμένου Βασιλείου όπως για παράδειγμα ότι θέλει οι πιτζάμες του να σιδερώνονται κάθε μέρα, τα κορδόνια των παπουτσιών του επίσης ενώ ακόμα έχει την απαίτηση η τάπα της μπανιέρας να είναι σε συγκεκριμένη θέση. Όσο για τη θερμοκρασία του νερού, έχει δώσει ρητές εντολές ώστε να είναι πάντα χλιαρό. Το πιο εξωφρενικό βέβαια αποτελεί το ότι καθημερινά ζητάει από τους υπηρέτες του να πατούν την οδοντόκρεμά του και συγκεκριμένα ακριβώς μία ίντσα. 

Ο Burell μάλιστα θυμάται ένα περιστατικό κατά το οποίο τον είχε καλέσει από τη βιβλιοθήκη, ζητώντας του να έρθει να του μαζέψει ένα γράμμα της Βασίλισσας από το καλάθι των αχρήστων, που είχε πέσει κατά λάθος.

Την ίδια άποψη συμμερίστηκε και ο βασιλικός ανταποκριτής Clive Goodman, ο οποίος έχει δηλώσει πως ο πρίγκιπας Κάρολος δεν σηκώνει ούτε το μικρό του δαχτυλάκι παρά βασίζεται στη γενναιόδωρη βοήθεια των υπηρετών του.  

Παρόμοιες απαιτήσεις έχουν ακουστεί και για τη δούκισσα της Κορνουάλης, Camilla, που αναπόφευκτα μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως ο ένας είναι πλασμένος για τον άλλο. 

Πηγή: MadameFirago.gr