Βασίλισσα Ελισάβετ | Τα πιο τρυφερά σχόλια που έχει κάνει δημοσίως για τον πρίγκιπα Φίλιππο

Λόγια αγάπης, σεβασμού και αφοσίωσης για τον σύζυγο που ήταν στο πλευρό της 73 χρόνια.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Μετά την δημοσιοποίηση της είδησης του θανάτου του πρίγκιπα Φίλιππου, στον επίσημο λογαριασμό της βασιλικής οικογένειας στο Instagram, ανέβηκε μια φωτογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ και του δούκα του Εδιμβούργου. Στη λεζάντα ήταν γραμμένα κάποια λόγια της βασίλισσας για τον αγαπημένο της σύζυγο από τους εορτασμούς της χρυσής επετείου του γάμου τους το 1997.

"Έχει υπάρξει η δύναμή μου όλα αυτά τα χρόνια κι εγώ και όλη η οικογένειά του, αυτή και τόσες άλλες χώρες του χρωστάμε ένα χρέος μεγαλύτερο από αυτό που θα διεκδικούσε", είχε πει τότε η Ελισάβετ.

Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας δεν συνηθίζουν να δείχνουν τα συναισθήματά τους δημοσίως όμως η βασίλισσα Ελισάβετ είχε κάνει κάποιες εξαιρέσεις για τον σύζυγό της. Στα 73 χρόνια γάμου τους είχε πολλές φορές κάνει τρυφερά σχόλια για τον δούκα του Εδιμβούργου δημοσίως.

Στην αργυρή επέτειο γάμου τους το 1972

"Εάν με ρωτάτε τι πιστεύω για την οικογενειακή ζωή μετά από 25 χρόνια γάμου, μπορώ να απαντήσω με απλότητα και πεποίθηση, ότι την υποστηρίζω"

Στη χρυσή επέτειο γάμου τους το 1997

"Είναι κάποιος που δεν δέχεται εύκολα κομπλιμέντα αλλά έχει απλώς υπάρξει η δύναμή μου όλα αυτά τα χρόνια"

Στον εορτασμό του Χρυσού Ιωβηλαίου της το 2002

"Παίρνω αυτή την ευκαιρία να αναφέρω τη δύναμη που παίρνω από την οικογένειά μου. Ο δούκας του Εδιμβούργου έχει κάνει μια ανεκτίμητη συνεισφορά στη ζωή μου αυτά τα τελευταία 50 χρόνια κι έχει τόσους οργανισμούς και φιλανθρωπικές δράσεις στις οποίες συμμετέχει".

Στη βουλή για τον διαμαντένιο Ιωβηλαίο της ο 2012

"Όλα αυτά τα χρόνια σαν βασίλισσα σας, η υποστήριξη της οικογένειάς μου, υπήρξε πέρα από κάθε υπολογισμό. Ο πρίγκιπας Φίλιππος, πιστεύω είναι γνωστό ότι δεν δέχεται κομπλιμέντα αλλά υπήρξε μια διαρκής δύναμη και καθοδήγηση".

Όταν ο Φίλιππος πήρε σύνταξη από τα βασιλικά του καθήκοντα το 2017

"Ακόμα και ο πρίγκιπας Φίλιππος αποφάσισε ότι είναι η ώρα να σταματήσει λίγο αφού-όπως το είπε- έχει κάνει το κομμάτι του. Αλλά ξέρω πως η στήριξή του και η μοναδική αίσθηση του χιούμορ του θα παραμείνουν πιο δυνατές από ποτέ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ