Βασίλισσα Ελισάβετ | To ξεχωριστό μήνυμα για τα 95α γενέθλιά της

Φέτος η βασίλισσα γιορτάζει τα πρώτα της γενέθλια χωρίς τον πρίγκιπα Φίλιππο.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η βασίλισσα Ελισάβετ έχει τα γενέθλιά της κι ενώ υπό άλλες συνθήκες τα 95α γενέθλιά της θα ήταν μια μεγάλη γιορτή τόσο για τη βασιλική οικογένεια όσο και για τους Βρετανούς, η πανδημία αλλά και ο θάνατος του πρίγκιπα Φίλιππου δεν αφήνουν χώρο και διάθεση για εορτασμούς.

Η βασίλισσα, εντούτοις, αποφάσισε να μιλήσει στον βρετανικό λαό και να στείλει ένα μήνυμα με αφορμή τα γενέθλιά της. Η ανακοίνωση του Buckingham Palace με το μήνυμα της βασίλισσας ανέφερε:

"Με αφορμή τα 95α γενέθλιά μου έχω λάβει πολλά μηνύματα με ευχές που εκτιμώ βαθιά. Ενώ σαν οικογένεια βιώνουμε μια περίοδο μεγάλης λύπης, ήταν μεγάλη στήριξη για εμάς να δούμε και να ακούσουμε όλα τα αφιερώματα στον σύζυγό μου, τόσο από το Ηνωμένο Βασίλειο, όσο κι από την Κοινοπολιτεία και τον κόσμο. Η οικογένειά μου κι εγώ θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για όλη την στήριξη και την καλοσύνη σας αυτές τις μέρες.Μας άγγιξε βαθιά και εξακολουθεί να μας θυμίζει ότι ο Φίλιππος είχε μεγάλη επιρροή σε αμέτρητους ανθρώπους κατά τη διάρκεια της ζωής του".

Φέτος, η βασίλισσα δεν θα δημοσιεύσει το νέο της πορτρέτο για τα γενέθλιά της ενώ δεν θα ακουστούν οι παραδοσιακοί πυροβολισμοί στο Hyde Park και στο Tower of London. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η βασίλισσα θα περάσει την ημέρα ήρεμα μαζί με λίγους συγγενείς της.

Ο επίσημος λογαριασμός της βασιλικής οικογένειας στο Instagram ανέβασε μια φωτογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ με το λιτό "Σήμερα είναι τα 95α γενέθλια της βασίλισσας". Το post φυσικά πήρε πολλά likes και πολλοί έσπευσαν να της ευχηθούν ενώ οι επίσημοι λογαριασμοί της Kate Middleton και του William, του πρίγκιπα Κάρολου και της Καμίλα, του Harry και της Meghan ακόμα δεν έχουν κάνει κάποια ανάρτηση για τα γενέθλια της βασίλισσας αλλά προτίμησαν να αναδημοσιεύσουν την ανάρτηση του επίσημου λογαριασμού της βασιλικής οικογένειας.

Η βασίλισσα Ελισάβετ γεννήθηκε στις 2.40 το πρωί στις 21 Απριλίου το 1926 στο Mayfair του Λονδίνου και ήταν το πρώτο παιδί του δούκα και της δούκισσας του York που αργότερα έγιναν ο Βασιλιάς George VI και η βασίλισσα Ελισάβετ.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ