Selma Blair | Τα συμπτώματα που είχε πριν ανακαλύψει ότι πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας

Η διάσημη ηθοποιός μιλάει για τα πρώτα συμπτώματα που την οδήγησαν στη διάγνωση που άλλαξε τη ζωή της.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η Selma Blair έδωσε μια συνέντευξη στο περιοδικό Town and County για τη σκλήρυνση κατά πλάκας που αντιμετωπίζει αλλά και τα συμπτώματα που την οδήγησαν να κάνει εξετάσεις. Η σταρ είχε διαγνωστεί με σκλήρυνση κατά πλάκας το 2018 και από τότε προσπαθεί να βοηθήσει όσους ζουν με αυτή την ασθένεια, μιλώντας για το πώς άλλαξε η δική της ζωή.

Όπως είπε η ηθοποιός στην πρόσφατη συνέντευξή της, την πρώτη φορά που πρόσεξε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά ήταν κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης τον Φεβρουάριο του 2018. Τότε είχε νιώσει ένα μούδιασμα στο αριστερό της πόδι: "Ήταν σε αυτή την πασαρέλα, με τον ενθουσιασμό που θα περπατούσα στην επίδειξη και ξαφνικά έχασα την αίσθηση στο αριστερό μου πόδι. Αλλά ήμουν στη πασαρέλα και σκεφτόμουν τι να κάνω”.

Η ηθοποιός μάλιστα ανέβασε στο Instagram και κάποιες φωτογραφίες της από εκείνη την ημέρα εξηγώντας πως "για πρώτη φορά το πόδι μου ήταν μουδιασμένο. Δεν μπορούσα να νιώσω το έδαφος ή να σηκώσω το αριστερό μου πόδι. Το μυαλό μου προσπαθούσε να υπολογίσει ενώ περπατούσα στην πασαρέλα συγκλονισμένη”.

Λίγο μετά από αυτή την πασαρέλα, η star είχε διαγνωστεί με σκλήρυνση κατά πλάκας. Όπως έχει αναφέρει είχε συμπτώματα για πολλά χρόνια, αλλά έδινε άλλες εξηγήσεις. Μια αξονική τομογραφία του εγκεφάλου της αποκάλυψε τελικά ότι πάσχει από αυτή τη σοβαρή χρόνια ασθένεια. "Έχω πολλαπλή σκλήρυνση. Βρίσκομαι σε επιδείνωση” είχε γράψει στο Instagram τον Οκτώβριο του 2018.

Selma Blair | Τα συμπτώματα που είχε πριν ανακαλύψει ότι πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας

Η star μετά τη διάγνωση, επέστρεψε στο κόκκινο χαλί το 2019 στο πάρτι του Vanity Fair για τα Όσκαρ. Όπως είπε στο Town and County "Δεν ήταν δύσκολο και δεν υπήρχε επιλογή. Δεν είχα πάει σε κόκκινο χαλί για τόσο καιρό και τώρα ερχόταν. Ήξερα από τη διάγνωσή μου και μετά ότι οι άνθρωποι μπορεί να κοιτούν. Δεν ήξερα αν θα με ξεχάσουν και θα είμαι τελευταία στο κόκκινο χαλί”. Τελικά η εμφάνισή της τότε με ένα Ralph&Russo φόρεμα είχε κλέψει τις εντυπώσεις ενώ όλοι τη χειροκρότησαν όταν περπάτησε στο χαλί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ