Πρίγκιπας Harry | Ο παθιασμένος λόγος του στη συναυλία Vax Live Concert

"Η πανδημία δεν θα σταματήσει αν δεν πράξουμε συλλογικά"

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο Πρίγκιπας Harry εκφώνησε τον πρώτο του λόγο ύστερα από την επιστροφή του στην Αμερική και την κηδεία του παππού του, για τις ανάγκες της συναυλίας Vax Live Concert, για την προώθηση των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού, στην οποία καμπάνια ο δούκας και η δούκισσα του Sussex έχουν ορισθεί ως επίσημοι υπεύθυνοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η συναυλία "Vax Live: The Concert to Reunite the World”, που σκοπό έχει να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να κάνουν το εμβόλιο αλλά και να ευχαριστήσει όλους εκείνους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή - οι οποίοι μάλιστα θα παρακολουθήσουν από κοντά το event- θα πραγματοποιηθεί στις 8 Μαΐου με παρουσιάστρια τη Selena Gomez και διάσημες εμφανίσεις από Jennifer Lopez, Ben Affleck,  Chrissy Teigen, David Letterman, Sean Penn, Jimmy Kimmel και πολλούς άλλους. Μαζί τους θα παραβρεθούν και ο πρόεδρος των Η.Π.Α. Joe Biden με την Πρώτη Κυρία, Jill Biden και η Kamala Harris.

Ο πρίγκιπας Harry, ο οποίος πραγματοποίησε τη μαγνητοσκόπηση του λόγου του, ευχαρίστησε μεταξύ άλλων όλο το υγειονομικό προσωπικό που πάλεψε για να κρατήσει στη ζωή όλους τους ασθενείς με covid και δήλωσε βαθιά ευγνώμων για τη συμβολή τους αυτή. Στη συνέχεια μίλησε για τη σημασία του εμβολίου ενώ υπογράμμισε πως η πανδημία δεν θα σταματήσει αν δεν γίνει μια συλλογική προσπάθεια. "Το εμβόλιο πρέπει να διανεμηθεί σε όλους παντού. Δεν μπορούμε να ησυχάσουμε ή να επανέλθουμε πλήρως μέχρι να γίνει σωστή διανομή σε όλα τα μέρη του κόσμου." δήλωσε, συνεχίζοντας πως "ο ιός δεν σέβεται σύνορα και η πρόσβαση στο εμβόλιο δεν πρέπει να καθορίζεται από γεωγραφικά δεδομένα". 

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην αλληλεγγύη που πρέπει να χαρακτηρίζει τον καθένα από εμάς, λέγοντας πως "κανείς δεν πρέπει να είναι άνετος με το να σκέφτεται ότι όλα είναι καλά όταν τόσοι πολλοί υποφέρουν. Στην πραγματικότητα, και ειδικότερα με την πανδημία, όταν κάποιος υποφέρει, όλοι υποφέρουμε. Πρέπει να δούμε πέρα από τον εαυτό μας με εμπάθεια και παρηγοριά προς εκείνους που γνωρίζουμε αλλά και εκείνους που δε γνωρίζουμε". Στο τέλος κατέληξε στο ότι αυτή η στιγμή θα μείνει στην ιστορία και πως όλοι πρέπει να μείνουμε ενωμένοι με τις εκατομμύρια οικογένειες στην Ινδία που περνούν το δεύτερο κύμα, αναφερόμενος στα χιλιάδες κρούσματα και απώλειες που συμβαίνουν ημερησίως στη χώρα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ