John F. Kennedy | Σε δημοπρασία οι επιστολές του προς την ερωμένη του, Gunilla von Post

Τα 3 γράμματα που έγραψε ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ στη Σουηδή αγαπημένη του βρίσκονται σε οίκο δημοπρασιών στη Βοστόνη

Τρεις επιστολές του πρώην Αμερικανού Προέδρου, John F. Kennedy, βγήκαν στο φως της δημοσιότητας, με τον οίκο RR Auction, με έδρα τη Βοστόνη, να προχωρά στη δημοπρασία τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το σκανδαλώδες της υπόθεσής, όμως, είναι πως ο παραλήπτης των επιστολών αυτών ήταν η Σουηδή ερωμένη του Kennedy και μέλος της υψηλής κοινωνίας, Gunilla von Post. Τα γράμματα αυτά -ένα ολόκληρο και δύο μισά- βρέθηκαν στα υπάρχοντα της von Post ύστερα από τον θάνατό της, το 2011.

Gunill von Post
Η Gunilla von Post το 1999

"Πέρασα υπέροχα μαζί σου το περασμένο καλοκαίρι. Είναι μία λαμπρή ανάμνηση της ζωής μου- είσαι καταπληκτική και μου λείπεις" γράφει σε μια επιστολή, η οποία - όπως και οι υπόλοιπες- είναι γραμμένες στο επίσημο χαρτί της Γερουσίας των ΗΠΑ με ημερομηνία το 1956, πριν ακόμα εκείνος εκλεχθεί Πρόεδρος. "Αν δεν παντρευτείς, έλα να με βρεις καθώς θέλω να σε δω", συνεχίζει.

Οι εραστές γνωρίστηκαν στη Γαλλική Ριβιέρα το καλοκαίρι του 1953 όταν ο Kennedy ήταν αρραβωνιασμένος με τη Jacqueline Bouvier, γνωστή αργότερα ως Jackie Kennedy, και παρά τον κίνδυνο να αποκαλυφθεί η σχέση τους, εκείνοι τη διατήρησαν για χρόνια, όπως θα εξομολογηθεί η von Post στην αυτοβιογραφία της, "Love, Jack".

JFK - Jackie Kennedy
O John F. Kennedy με τη Jackie Kennedy

Το ζευγάρι συνέχισε να αλληλογραφεί μέχρι και το 1956 όταν η Σουηδή καλλονή σταμάτησε κάθε επαφή μαζί του ύστερα από τον αρραβώνα της, με την τελευταία τους συνάντηση να συμβαίνει τυχαία το 1958 σε ένα gala. 

"Αυτό είναι το μόνο γράμμα του Kennedy που προσφέρουμε, που δείχνει ανοιχτά τη στοργή του προς μια άλλη γυναίκα κατά τη διάρκεια του γάμου του", δήλωσε ένας εκπρόσωπος του οίκου δημοπρασίας. 

Οι επιστολές είναι μέρος μιας μεγαλύτερης συλλογής με αντικείμενα και αυτόγραφα του Kennedy, όπως ένα πορτραίτο του JFK από το 1953, 3 χειρόγραφα πρόχειρα από τον λόγο της ανακοίνωσης της πρόθεσής του να κατέβει υποψήφιος για Πρόεδρος και μια υπογεγραμμένη φωτογραφία με τον ίδιο και τον Robert Kennedy. 

Η δημοπρασία θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Μαΐου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ