Πριγκίπισσα Μαργαρίτα | To νυφικό της έχει εμπνεύσει όλες τις νύφες της βασιλικής οικογένειας

Το νυφικό της πριγκίπισσας Μαργαρίτας είναι ο ορισμός του διαχρονικού και κομψού φορέματος.

Η πριγκίπισσα Μαργαρίτα ήξερε ακριβώς τι ήθελε όταν ζήτησε στον Norman Hartnell να σχεδιάσει το νυφικό της. Η μικρή αδελφή της βασίλισσας Ελισάβετ είχε άριστη σχέση με τη μόδα και ο Τύπος της εποχής την είχε χαρακτηρίσει style icon, πολύ πριν η Diana αλλά και η Kate Middleton καταφέρουν να εξελιχθούν στις πιο καλοντυμένες royals όλων των εποχών.

Το νυφικό που επέλεξε ήταν κομψό και απλό, ο ορισμός του διαχρονικού φορέματος, που αργότερα αντέγραψαν τόσο η νύφη της, Countess του Snowdon όταν παντρεύτηκε τον Danid Armostrong-Jones το 1993 αλλά και η κόρη της, Lady Sarah Chatto, που επέλεξε ένα παρόμοιο σχέδιο για τον γάμο της το 1994. Η επιρροή του νυφικού της πριγκίπισσας Μαργαρίτας στα φορέματα των βασιλικών γάμων φαίνεται ακόμα και στην επιλογή της Meghan Markle, που φόρεσε ένα απλό χωρίς διακοσμητικά νυφικό με μπατώ λαιμόκοψη, για τον γάμο της με τον πρίγκιπα Harry.

Πριγκίπισσα Μαργαρίτα | To νυφικό της έχει εμπνεύσει όλες τις νύφες της βασιλικής οικογένειας

Αντίθετα με άλλα διάσημα νυφικά που μαρτυρούν τη δεκαετία που δημιουργήθηκαν, όπως το νυφικό της πριγκίπισσας Άννας με ψηλή λαιμόκοψη και βικτοριανό στιλ ή της πριγκίπισσας Stephanie του Monaco που είχε απόλυτα 70s boho αισθητική, το νυφικό της πριγκίπισσας Μαργαρίτας δείχνει το ίδιο σύγχρονο το 1960 όσο και σήμερα.

Η πριγκίπισσα είχε συνεργαστεί με τον σχεδιαστή της βασιλικής οικογένειας Norman Hartnell για το νυφικό της, τον ίδιο σχεδιαστή που είχε αναλάβει και το νυφικό της βασίλισσας Ελισάβετ αλλά και το φόρεμά της για την στέψη της. Αυτό που είχε ζητήσει από τον σχεδιαστή ήταν ένα λιτό φόρεμα με κορμάκι που τονίζει τη μέση, μακριά μανίκια και όγκο στη φούστα με μια μικρή ουρά.

Το ύφασμα του νυφικού δεν ήταν διακοσμημένο με λουλούδια ή άλλα μοτίβα αλλά ήταν ένα απλό, μεταξένιο ύφασμα που ξεχώριζε γιατί συγκριτικά με τις άλλες royal νύφες, η Μαργαρίτα είχε προτιμήσει ένα φρέσκο, μοντέρνο και πολύ κομψό σχέδιο που λάτρεψαν αμέσως τα περιοδικά μόδας.

πριγκίπισσα Μαργαρίτα

Η πριγκίπισσα Μαργαρίτα είχε επιλέξει ένα λιτό φόρεμα αλλά το συνδύασε με λαμπερά κοσμήματα. Μάλιστα δεν φόρεσε μια τιάρα από τη βασιλική συλλογή κοσμημάτων αλλά αγόρασε η ίδια την Poltimore τιάρα της γιατί το σχήμα των διαμαντιών ταίριαζε απίστευτα με το νυφικό της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ