Kate Middleton | 10 χρόνια μετά τον γάμο της αντιλαμβάνεται τη μόδα με τον ίδιο τρόπο

Το μήνυμα πίσω από το φόρεμα που επέλεξε να φορέσει στην επέτειό της

HARPER'S BAZAAR TEAM

Δέκα χρόνια γάμου γιορτάζουν σήμερα, 29 Απριλίου, η Kate Middleton και ο Πρίγκιπας William. Για την περίσταση, το ζευγάρι μοιράστηκε στον λογαριασμό του στο Instagram δυο φωτογραφίες στις οποίες ποζάρει αγκαλιά στον κήπο του Kensington Palace, κι εμφανίζεται εναρμονισμένο στιλιστικά. Η δούκισσα του Cambridge φοράει ένα wrap φόρεμα σε γαλάζιες αποχρώσεις που ταιριάζει με το δαχτυλίδι των αρραβώνων της, το περίφημο μπλε ζαφείρι που ανήκε στην πεθερά της Πριγκίπισσα Diana, ενώ κι ο Πρίγκιπας William ακολουθεί την ίδια χρωματική παλέτα συνδυάζοντας παντελόνι, πουλόβερ και denim πουκάμισο σε μπλε χρώμα. 

Το φόρεμα που επέλεξε η Kate Middleton για την επέτειο της συγκέντρωσε, βεβαίως, το ενδιαφέρον κι έγινε η αφορμή για μία εκ νέου συζήτηση αναφορικά με την υγιή σχέση και τη μοντέρνα αντίληψη της δούκισσας αναφορικά με τη μόδα και το στιλ. Τι φόρεσε, όμως, η μέλλουσα βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας που προκάλεσε για μία ακόμα φορά τις επιδοκιμασίες των fashion experts; Το ανάλαφρο, ρομαντικό "Avery" φόρεμα της δούκισσα του Cambridge, αξίας 220€, δεν είναι μία καινούργια αγορά. Υπάρχει στη γκαρνταρόμπα από το 2019 και αποτελεί σχέδιο του αγαπημένου της brand Ghost. Την πρώτη της εμφάνιση με το συγκεκριμένο φόρεμα η Kate την έκανε στο ταξίδι της στο Πακιστάν, τη χρονιά που το αγόρασε. Το φλοράλ μοτίβο και οι λεπτομέρειες από βολάν, το κάνουν μια εξαιρετικά θηλυκή επιλογή, και σύμφωνη με το στιλ που η Kate έχει υιοθετήσει στα 10 χρόνια του γάμου της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τότε και τώρα

Η δούκισσα του Cambridge έκανε σαφείς τις στιλιστικές της προτιμήσεις από την πρώτη επίσημη εμφάνισή της στο πλευρό του Πρίγκιπα. Τον Νοέμβριο του 2010, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου πόζαρε με τη μέλλουσα σύζυγό του στο St James Palace για να ανακοινώσουν τον αρραβώνα τους. H Kate εμφανίστηκε φορώντας ένα royal blue wrap φόρεμα από το λονδρέζικο brand Issa, το οποίο ξεπούλησε αμέσως, έγινε iconic και ξεκίνησε το "Kate effect". Το κόστος του υπολογιζόταν στα 500€ - μία σχετικά οικονομική τιμή για royal εμφάνιση- ενώ σύντομα το brand κυκλοφόρησε και τις ακόμα πιο οικονομικές του εκδοχές, στα 100€.

Kate Middleton Prince William
H Kate Middleton με τον Πρίγκιπα William ανακοινώνου τον αρραβώνα τους.

Ακολούθησαν τα επίσημα πορτραίτα από τους αρραβώνες του ζευγαριού, όπου ξανά η Kate ακολούθησε το στιλιστικό μονοπάτι που την εκφράζει: πόζαρε φορώντας ένα λευκό φόρεμα με ασύμμετρο ντραμπέ μπούστο και τρουκάρ μανίκια από το άγνωστο ως τότε brand Reiss, το οποίο υπήρχε ήδη στη γκαρνταρόμπα της. Μάλιστα, το brand βρέθηκε απροετοίμαστο μπροστά στη ξαφνική δημοφιλία του κομματιού, που αναζητούσαν όλες, και προχώρησε σε ανακοίνωσή που διευκρίνιζε ότι το συγκεκριμένο στιλ δεν είναι διαθέσιμο, αλλά ότι μία νέα version θα κυκλοφορήσει σύντομα. 

Το μήνυμα πίσω από το φόρεμα της επετείου

Όπως σημειώνει το ρεπορτάζ της The Telegraph, "ήταν μία ενδυματολογική επιλογή που χαρακτήρισε την Kate ως μετρημένη, low-key και λογική". Η συνέχεια απέδειξε ότι η Middleton παρέμεινε πιστή στον τρόπο που αντιμετωπίζει τη μόδα. Μπορεί στα δέκα αυτά χρόνια, ως μέλος της βασιλικής οικογένειας και με άπειρες βασιλικές υποχρεώσεις, να πειραματίστηκε φορώντας τα πάντα από couture βραδινά φορέματα μέχρι vintage party φορέματα και κομψά πανωφόρια, ωστόσο δεν σταμάτησε ποτέ να επενδύει σε high street fashion επιλογές της: Zara, Massimo Dutti, Mango, Marks & Spencer, Topshop είναι μερικά από τα affordable brands που η δούκισσα επιλέγει για τις εμφανίσεις της κάνοντας το όνειρο μίας "πριγκιπικής" εμφάνισης να μοιάζει προσιτό. Και ως η πρώτη "γαλαζοαίματη" της Μεγάλης Βρετανίας που ντύνεται με high street labels, στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι αν και δούκισσα, με σημαντικό ρόλο στη βασιλική οικογένεια, παραμένει προσγειωμένη. Την ίδια στιγμή, σημαντική είναι η συμβολή της στη ανάδειξη της σημασίας μίας βιώσιμης γκαρνταρόμπας, αφού η Kate Middleton επιμένει να εμφανίζεται ξανά και ξανά με τα αγαπημένα της κομμάτια είτε τα πιο διαχρονικά και ακριβά είτε τα πιο οικονομικά, τα οποία φροντίζει συχνά να κάνει mix & match στα looks της.

Όσο για το στιλ στις φωτογραφίες για την επέτειό της με τον William, η The Telegraph σχολιάζει : "Στέλνουν ένα μήνυμα ότι αν κι εκείνη και ο William συζητιούνται διαρκώς ως senior μέλη της βασιλικής οικογένειας, παραμένουν οι δυο φυσιολογικοί νέοι που ερωτεύτηκαν στο Πανεπιστήμιο". Ωστόσο, η εμφάνισή της σ' αυτές κρύβει και μία λεπτομέρεια που υπενθυμίζει το status της: το διαμαντένιο μενταγιόν της, αν και διακριτικό, ανήκει στη συλλογή Asprey’s Daisy που φιλοξενεί κοσμήματα που οι τιμές τους κυμαίνονται γύρω από τις 13.000€.

Kate Middleton επέτειος γάμου
2011: Η Kate αναχωρεί με τον William για το ταξίδι του μέλιτος φορώντας ένα φόρεμα από τα Zara.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ