Πρίγκιπας Harry | Τα ναρκωτικά, η ψυχοθεραπεία μετά τον θάνατο της Diana και ο ρόλος της Meghan Markle

Ο πρίγκιπας Harry συζήτησε με την Oprah Winfrey στο ντοκιμαντέρ "The Me You Can't See" τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε τον θάνατο της μητέρας του

Βρισκόταν σε μία φούσκα. Έτσι τουλάχιστον ένιωθε ο πρίγκιπας Harry όλα τα χρόνια μετά τον θάνατο της μητέρας του. Από την κηδεία της σε ηλικία 12 ετών που έπρεπε να δείξει στους εκατομμύρια θεατές που παρακολούθησαν το γεγονός το 1/10 των συναισθημάτων του, μέχρι τη στιγμή που κατάλαβε πως αν δεν έκανε κάτι για αντιμετωπίσει τους δαίμονές το,υ θα έχανε μία ακόμη γυναίκα από τη ζωή του, τη Meghan Markle. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρίγκιπας Harry, που τον τελευταίο καιρό μάς έχει συνήθισει σε αποκαλύψεις σχετικά με τη ζωή στο Παλάτι και τις δύσκολες στιγμές που βίωσε, θέλοντας απλά να είναι ο Harry, χωρίς δηλαδή να ακολουθεί το "η αυτού μεγαλειότης" το όνομά του, συζήτησε με την Oprah Winfrey για το τραύμα που του άφησε το τραγικό γεγονός του θανάτου της πριγκίπισσας Diana και πως πέρασαν αρκετά χρόνια μέχρι να αντιμετωπίσει κατάματα το πρόβλημα. 

Νιώθοντας ανήμπορος να βοηθήσει τη μητέρα του όταν παπαράτσι τούς κυνηγούσαν συνεχώς για ένα κλικ,  κλείστηκε στον εαυτό του και δεν αντιμετώπισε ποτέ τα συναισθήματά του. "Ήμουν τόσο θυμωμένος με το τι έγινε και το γεγονός ότι δεν υπήρχε δικαιοσύνη. Οι ίδιοι άνθρωποι που την κυνήγησαν στο τούνελ, τη φωτογράφιζαν ενώ πέθαινε στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου", δήλωσε ο δούκας του Sussex συνεχίζοντας πως όταν ακούει φωτογραφικά κλικ του ανεβαίνει στην κυριολεξία το αίμα στο κεφάλι. 

Ο αλκοολισμός, τα ναρκωτικά και οι κρίσεις πανικού

Με ρητή εντολή από τη βασιλική οικογένεια να συνεχίσει απλά τη ζωή του, χωρίς να γίνεται ποτέ συζήτηση γι' αυτό που συνέβη, ο πρίγκιπας Harry είχε κλειδώσει τα συναισθήματά του, απαντώντας σε όποιον τον ρώταγε ότι είναι απλά καλά. Ούτε λυπημένος, ούτε χαρούμενος. Φυσικά, η ιατρική βοήθεια δεν ήταν ποτέ επιλογή στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ. Όλα τα προηγούμενα χρόνια θυμάται πως τα πάρτι και οι καταχρήσεις ήταν ένας τρόπος διαφυγής. "Ήμουν διατεθειμένος να πιω, να κάνω ναρκωτικά, ήμουν διατεθειμένος να δοκιμάσω και να κάνω πράγματα που θα με έκαναν να νιώθω λιγότερο. Αλλά το κατάλαβα αργά. Φυσικά δεν έπινα μέσα στην εβδομάδα, αλλά πιθανώς θα έπινα όλα εκείνα τα χαμένα ποτά μέσα σε ένα βράδυ Παρασκευής ή Σαββάτου. Και δεν ήταν ότι το απολάμβανα, απλά προσπαθούσα να κρύψω κάτι", δήλωσε στο ντοκιμαντέρ. Μάλιστα όταν χρειαζόταν να παραβρεθεί σε κάποια επίσημη υποχρέωση, ένιωθε την καρδιά του να χτυπάει δυνατά και να ιδρώνει, κατατάσσοντας την περίοδο από την ηλικία των 28 μέχρι τα 32 τον χειρότερο εφιάλτη της ζωής του. Αντίθετα, τα καλύτερα χρόνια για εκείνον ήταν τα 10 χρόνια στον στρατό, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά εκεί δεν υπήρχει ειδική μεταχείριση, ήταν απλά ο Harry. 

κηδεία diana
Στην κηδεία της πριγκίπισσας Diana, ο πρίγκιπας Harry περπατά πίσω από το φέρετρο της μητέρας του, με τον παππού του, πρίγκιπα Φίλιππο, τον αδερφό του, πρίγκιπα William, τον θείο του και αδερφό της μητέρας του, Charles Spencer και τον πατέρα του, πρίγκιπα Κάρολο.

Η αντίδραση του Παλατιού

Σύμφωνα με τον πρίγκιπα Harry, το Παλάτι δεν ανταποκρίθηκε στο ψυχικό πρόβλημα που ήταν εμφανές ότι υπήρχε. Γενικά το γεγονός του θανάτου της Diana δεν ήταν συχνό θέμα συζήτησης. Θυμάται χαρακτηριστικά τον πατέρα του να λέει σε εκείνον και στον αδερφό του "Λοιπόν, έτσι ήταν και για μένα. Συνεπώς, έτσι θα είναι και για εσάς", αναφερόμενος στη ζωή στο Παλάτι, με τον πρίγκιπα Harry να αναρωτιέται πως γιατί επειδή υπέφερε εκείνος, να πρέπει να υποφέρουν και τα παιδιά του. Ο ίδιος ως γνήσιος γιος της Diana, ένιωθε πως όλη του τη ζωή ήταν εκτός του συστήματος όμως παγιδευμένος σε αυτό. Έτσι, για εκείνον ο μόνος τρόπος για να νιώσει ελεύθερος ήταν πει την αλήθεια του και να ζητήσει βοήθεια.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται

Ο πρίγκιπας Harry όπως είχε πει και στη συνέντευξη με την Oprah Winfrey, ένιωθε πως η ιστορία επαναλαμβάνεται και πως τα μίντια δεν θα ησύχαζαν μέχρι να έβλεπαν τη Meghan νεκρή. Όπως και η μητέρα του είχε επιλέξει να έχει σχέση με τον Dodi Al-Fayed, έναν άνδρα που δεν ήταν λευκός, έτσι και ο ίδιος επέλεξε να είναι με τη Meghan, μια γυναίκα χρώματος. Και αυτό ήταν που προκάλεσε φρενίτιδα στους παπαράτσι, καταλήγοντας στο μοιραίο τροχαίο. Συνεπώς, ο ίδιος δεν μπορούσε να το επιτρέψει, ούτε να υποβάλλει τον γιο στη διαδικασία να ζήσει χωρίς τη μητέρα του, καθώς με μαθηματική ακρίβεια αυτό θα συνέβαινε. 

Meghan Markle - Prince Harry
Ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle στην ανακοίνωση του αρραβώνα τους

Η ψυχοθεραπεία και ο ρόλος της Meghan

Η συνάντηση με τη Meghan ήταν καθοριστική γιατί για να είναι μαζί της και να μη τη χάσει από τη ζωή του, συνειδητοποίησε πως έπρεπε να κάνει δουλειά με τον εαυτό του, αντιμετωπίζοντας τους δαίμονες του παρελθόντος, κάτι το οποίο δεν τολμούσε να κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Μέσα από την ψυχοθεραπεία που κάνει τα τελευταία 4-5 χρόνια κατάφερε να αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις και να βγει από το μέρος που ένιωθε παγιδευμένος. Γι'αυτό η ζωή του είναι εκεί, παίρνοντας την απόφαση να μετακομίσει με την οικογένειά του μακριά από το Λονδίνο. Μάλιστα αποκάλυψε πως πραγματοποίησε και συνεδρία EMDR, μια θεραπεία που έχει σχεδιαστεί για να ανακουφίσει την δυσφορία που σχετίζεται με τις δύσκολες μνήμες του παρελθόντος.

Ο Harry υπογράμμισε πως η ψυχοθεραπεία είναι πολύ σημαντική και ήταν εκείνη που τον βοήθησε να "σπάσει τον κύκλο", βάζοντας ως προτεραιότητα την ψυχική του υγεία. "Αν έχεις υποφέρει, κάνε τα πάντα για να σιγουρέψεις πως οποιαδήποτε αρνητική εμπειρία είχες, μπορείς να τη διορθώσεις για τα παιδιά σου", είπε χαρακτηριστικά ο δούκας του Sussex.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ