Γιατί ο Frank Sinatra πίστευε ότι η Marilyn Monroe δολοφονήθηκε;

Ένα νέο βιβλίο αποκαλύπτει λεπτομέρειες για τον μυστηριώδη θάνατο της star που είχε συνταράξει το Hollywood.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του, ο Frank Sinatra μιλούσε αρκετά για τις παλιές του αγάπες, για τις απώλειες και για τους φίλους που του έλειπαν πολύ. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και η Marilyn Monroe.

Ένα νέο βιβλίο για τη ζωή του Sinatra με τίτλο 'In The Wee Smaill Hours' του Tony Oppedisano, αναφέρει λεπτομέρειες για τον θάνατο της Marilyn Monroe που έκαναν τον καλό της φίλο να πιστεύει ότι δολοφονήθηκε.

Ο θάνατος της Marilyn στις 4 Αυγούστου 1962 παραμένει ακόμα ένα άλυτο μυστήριο. Οι συνθήκες κάτω υπό τις οποίες η σταρ βρέθηκε νεκρή από υπερβολική δόση χαπιών ήταν τέτοιες που, όπως γράφει ο Oppedisano, ο στενός φίλος και μάνατζερ του Sinatra, έκαναν τον τραγουδιστή να πιστεύει ότι "είχε δολοφονηθεί. Ποτέ δεν το ξεπέρασε”.

Σύμφωνα με το βιβλίο, ο Sinatra και η Monroe ήταν πολύ καλοί φίλοι αλλά δεν είχαν ποτέ ερωτική σχέση. Ο τραγουδιστής πίστευε ότι ήταν όμορφη και αστεία αλλά "ένιωθε ότι είχε τόσα προβλήματα, ήταν τόσο εύθραυστη, και δεν ήθελε να κοιμηθεί μαζί της και μετά να φύγει”.

Γιατί ο Frank Sinatra πίστευε ότι η Marilyn Monroe δολοφονήθηκε;
H Marilyn Monroe με την Elizabeth Taylor παρακολουθούν τον Frank Sinatra στη σκηνή του Λας Βέγκας να διακόπτει τον Joey Bishop για να αφιερώσει τη βραδιά στα γενέθλια του καλού του φίλου Dean Martin.

Η Monroe είχε μιλήσει στον Sinatra για τη σχέση της τόσο με τον John F.Kennedy όσο και με τον Robert F.Kennedy και όταν τέλειωσαν και οι δύο σχέσεις "η Marilyn είπε στον Frank ότι δεν καταλάβαινε γιατί την απέκλεισαν όταν εκείνη σταμάτησε να κάνει σεξ μαζί τους”.

Το Σαββατοκύριακο πριν τον θάνατό της, η Monroe είχε επισκεφτεί το Cal Neva Lodge, μέρος του οποίου άνηκε στον Sinatra. Αυτό που δεν ήξερε ο κόσμος ήταν, όπως εξηγεί ο Oppedisano στο βιβλίο του, πως ήταν εκεί για να περάσει λίγο χρόνο με τον πρώην σύζυγό της Joe DiMaggio που έμενε εκεί κοντά. Είχε μάλιστα αποφασίσει να δώσει μια συνέντευξη Τύπου για να ανακοινώσει την επανασύνδεσή της με τον πρώην της.

Τότε, όλοι πίστευαν ότι η Marilyn θα μιλούσε στα media για τη σχέση της με τους Kennedy, κάτι που ο Frank είχε αποκλείσει αφού "ποτέ δεν θα έλεγε τίποτα γιατί είχε ακόμα αισθήματα για τον Jack”. Ο Sinatra μάλιστα πίστευε ότι "εάν δεν είχε ανακοινωθεί η συνέντευξη Τύπου ίσως να ζούσε λίγο παραπάνω”.

Λίγες μέρες μετά τον θάνατο της Marilyn, ο δικηγόρος του Sinatra που είχε συνεργαστεί και με την Monroe, του είχε πει ότι η ηθοποιός είχε δολοφονηθεί, κάτι που συζητιόταν και από τους μαφιόζους του Sam Giancana, με κάποιους να ισχυρίζονται ότι ήταν μπλεγμένοι στην υπόθεση. Όπως αναφέρεται και στο βιβλίο, ο Sinatra είχε την ίδια πληροφορία από πολλές πηγές: "Είχε δολοφονηθεί με ένα θανατηφόρο υπόθετο και ο Robert Kennedy ή η μαφία ήταν αναμεμειγμένοι”.

Σύμφωνα με τον Oppedisano, πέντε δεκαετίες μετά, οι συνθήκες γύρω από τον θάνατό της παραμένουν ένα μυστήριο και ο Sinatra δεν σταμάτησε ποτέ να το σκέφτεται. Η Monroe -αλλά και οι φίλοι του Sammy Davis Jr. και Dean Martin, ήταν οι άνθρωποι που σκεφτόταν στα τελευταία χρόνια της ζωής του όταν μιλούσε με τον μάνατζέρ του στο σπίτι του στο Palm Springs. Αυτές οι συνομιλίες είναι που έδωσαν την αφορμή στον Oppedisano να γράψει το βιβλίο 23 χρόνια μετά τον θάνατο του Sinatra "για να χτίσει το πορτρέτο ενός άντρα που λίγοι κατάφεραν να γνωρίσουν τόσο καλά όσο εγώ” όπως αναφέρει ο συγγραφέας.


 

Διαβάστε Επίσης