H πριγκίπισσα Αικατερίνη Αμαλία της Ολλανδίας γράφει ιστορία

Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας είναι το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας της χώρας που προχωρά σε μία κίνηση που θα συζητηθεί

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η πριγκίπισσα Αικατερίνη Αμαλία της Ολλανδίας πήρε μία απόφαση, για την οποία το όνομά της θα γραφεί στην ιστορία ως η πρώτη γαλαζοαίματη στη χώρα που αρνήθηκε τον μισθό της

Διαβάστε Επίσης

Η 17χρονη μελλοντική βασίλισσα, κόρη του βασιλιά Γουλιέλμου Αλέξανδρου και της βασίλισσας Μαξίμα, αποφάσισε να μη δεχθεί το ετήσιο εισόδημά της, το οποίο θα λάμβανε μόλις θα έκλεινε τα 18. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέτος η πριγκίπισσα της Ολλανδίας θα λάμβανε 110.000 ευρώ, ένα ποσό που θα κάλυπτε τα προσωπικά της έξοδα και τις δραστηριότητές της. Το 2022 όμως το ποσό θα αυξανόταν και θα έφτανε τα 1,5 εκατομμύρια ευρώ από τη στιγμή που θα αναλάμβανε και τη συμβουλευτική θέση στο Συμβούλιο Επικρατείας της Ολλανδίας.

Αντιθέτως, η νεαρή πριγκίπισσα που φέτος θα κλείσει τα 18, αποφάσισε να απαρνηθεί το εισόδημά της, στέλνοντας μια επιστολή στον πρωθυπουργό της Ολλανδίας. Μέσω του αιτήματός της, η Αικατερίνη Αμαλία αποκάλυψε πως η απόφασή της έχει να κάνει με το ότι δεν θα ένιωσε άνετα να δεχθεί το ποσό αυτό, από τη στιγμή που δεν έχει αναλάβει επίσημα κάποιο βασιλικό καθήκον.

"Στις 7 Δεκεμβρίου θα γίνω 18 και σύμφωνα με το νόμο, θα λάβω ένα επίδομα. Το βρίσκω πολύ άβολο από τη στιγμή που δεν κάνω τίποτα σε αντάλλαγμα, ενώ άλλοι μαθητές περνούν πολύ πιο δύσκολα, ειδικά την περίοδο της πανδημίας του κορονοΐου", έγραψε η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας στο γράμμα της που δημοσιεύθηκε στα μέσα. 

Πρόκειται για το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας της Ολλανδίας που απορρίπτει το δικαίωμά του προς το επίδομα που παρέχει το κράτος και σίγουρα είναι ένα γεγονός που αξίζει να γραφεί στα βιβλία ιστορίας. 

Διαβάστε Επίσης