Πριγκίπισσα Diana | Το νέο βιβλίο για τη ζωή της ρίχνει φως στην προσωπικότητά της

Ο καθηγητής φωνητικής της σπάει τη σιωπή του δεκαετίες μετά τον θάνατο της πριγκίπισσας Diana, όπως της είχε υποσχεθεί.

Μία ακόμη βιογραφία προστέθηκε στην τεράστια συλλογή για τη ζωή της πριγκίπισσας Diana, η οποία βρισκόταν σε αναμονή για περίπου 25 χρόνια. Ο καθηγητής φωνητικής της, Stewart Pierce, κυκλοφόρησε μόλις το βιβλίο του, "Diana the Voice of Change", για το οποίο περίμενε μέχρι o πρίγκιπας William και ο πρίγκιπας Harry, όπως ακριβώς της είχε υποσχεθεί. 

Διαβάστε Επίσης

Η πριγκίπισσα Diana αναζήτησε τις υπηρεσίες του Pierce, λίγο μετά τη συνέντευξη της στον Martin Bashir, καθώς βλέποντας τον εαυτό της στην οθόνη, συνειδητοποίησε πως δεν εμφανιζόταν όσο δυναμική θα ήθελε να είναι, αντίθετα το αποτέλεσμα έβγαινε υποδεέστερο της πραγματικότητας, όπως δήλωσε ο καθηγητής φωνητικής. 

Diana Interview
Η συνέντευξη της πριγκίπισσας Diana στην εκπομπή Panorama με τον Martin Bashir.

"Ήθελε να δοκιμάσει να βρει έναν τρόπο ισορροπίας ανάμεσα στον εαυτό της και στη δημόσια περσόνα, για να μην υπάρχει εναλλαγή μεταξύ των δύο - έτσι ώστε να μπορούσε να σταθεί σε μία πλατφόρμα και να αποδώσει οτιδήποτε ήθελε να πει και να νιώθει καλά γι'αυτό, ήρεμη και σίγουρη, ενδυναμωμένη και να αισθάνεται αρμονική", είπε χαρακτηριστικά ο Pierce για την πριγκίπισσα Diana. 

Με λίγα λογία, η δουλειά του είναι να φέρνει τους ανθρώπους σε επαφή με τη φωνή τους, μέσα από μία αναζήτηση του εαυτού τους. Όπως λέει όταν νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας έχουμε φανταστικές φωνές, σε αντίθεση με το όταν νιώθουμε ένταση. Έτσι, αυτό που κάνει ο Pierce είναι "να ρυθμίζει τις νότες" της φωνής των πελατών του.

Ο καθηγητής φωνητικής δεν παρέλειψε, επίσης, να αναφέρει πως λίγο πριν τον θάνατο της Diana, οι δυο τους είχαν συζητήσει την πιθανότητα της κυκλοφορίας ενός βιβλίου, που θα περιείχε την εμπειρία τους, δουλεύοντας μαζί, όμως η ίδια δεν ήθελε να εκδοθεί πριν οι γιοι τους έχουν κατασταλάξει με τη ζωή τους. Όπως μεταφέρει τα λόγια της πριγκίπισσας Diana, ο Pierce εξηγεί πως η μητέρα τους δεν ήθελε να κυκλοφορήσει το βιβλίο πριν παντρευτούν, καθώς έτσι θα μπορούσαν να εξερευνήσουν τη δική τους δύναμη, τη δική τους κυριαρχία. 

Όπως υπογραμμίζει, στο βιβλίο του δεν ήθελε να καταγράψει απλά τον χρόνο που πέρασε με τη Diana αλλά κυρίως την ουσία της, συνεχίζοντας πως "έγραψα το βιβλίο γιατί ένιωσα πως υπήρχε κάτι πιο σημαντικό να πω για την ψυχή της Diana, τι ήταν εκείνο που της επέτρεπε να λάμπει, γεγονός το οποίο έφερνε στον κόσμο". Ήθελε να διαφοροποιηθεί από τις υπόλοιπες βιογραφίες που μοιάζουν με κοινωνικά ημερολόγια, παρά να επικεντρωθεί στην ουσία του ποια ήταν και να μιλήσει περισσότερο για την ποιότητα της ψυχής της.

Διαβάστε Επίσης