Πριγκίπισσα Diana | H στιγμή που συνειδητοποίησε ότι ήθελε να τελειώσει το γάμο της με τον Κάρολο

Το γεγονός που θεωρείται πως ήταν η "σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι" στην ταραγμένη σχέση τους.

Σύμφωνα με το σενάριο της ταινίας Spencer (όπου την Πριγκίπισσα Diana υποδύεται η Kristen Stewart) η απόφαση της Lady D να ζητήσει διαζύγιο λήφθηκε κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών τους στο  Sandringham, το 1992. Φαίνεται όμως πως η πραγματικότητα ήταν πιο περίπλοκη.

Ο ατυχής γάμος του Πρίγκιπα Κάρολου της Αγγλίας και της Λαίδης Diana Spencer ξεκίνησε με μια λαμπερή τελετή το 1981 και κατέληξε σε ένα θυελλώδες διαζύγιο το 1996, στη σκιά της παράλληλης σχέσης του με την Camilla Parker Bowles.

Διαβάστε Επίσης

Κι όμως, σύμφωνα με κάποιες θεωρίες, δεν ήταν η εξωσυζυγική σχέση του Κάρολου ούτε η βαθιά μοναξιά που ένιωθε η Diana εκείνα τα Χριστούγεννα στο Sandringham που σήμαναν την αρχή του τέλους.

Όλα φαίνεται να ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 1992, όταν ο Πρίγκιπας William που ήταν τότε 10 ετών χτυπήθηκε κατά λάθος στο κεφάλι από έναν συμμαθητή του με ένα μπαστούνι του γκολφ. Η Diana, έντρομη για τις επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει αυτό το χτύπημα στην υγεία του παιδιού της, έμεινε όλη τη νύχτα δίπλα του, παρατηρώντας τον για σημάδια διάσεισης. Ο Κάρολος, από την άλλη, προτίμησε να πάει στην όπερα για να παρακολουθήσει την Tosca μαζί με μια ομάδα ειδικών για το περιβάλλον που ήταν προσκεκλημένοι του. Σύμφωνα με τις φήμες, δεν σκέφτηκε ούτε για μία στιγμή να αλλάξει το πρόγραμμά του για να μείνει δίπλα στον πρωτότοκο γιο του κι αυτή η στάση του ήταν που έκανε την Diana να πάρει τη μεγάλη απόφαση να χωρίσει. Μέχρι εκείνη τη στιγμή θεωρούσε πως η αγάπη του συζύγου της για τα παιδιά τους ήταν αρκετή για να κρατήσει ζωντανό αυτό το γάμο. Μετά από εκείνο το βράδυ, ένιωσε ότι δεν υπήρχε πια τίποτα που να τους κρατάει μαζί.

Διαβάστε Επίσης

Έξι μήνες μετά, τα Χριστούγεννα του 1992, όπως περιγράφεται στην ταινία Spencer που θα βγει στους κινηματογράφους το 2022, το ζευγάρι βίωσε μια από τις πιο έντονες κρίσεις του. Στην εξοχική έπαυλη του Sandringham όπου πέρασαν τις διακοπές τους, κοιμούνταν σε ξεχωριστά δωμάτια και τσακώνονταν διαρκώς. Και όταν επέστρεψαν, πήραν την απόφαση για το διαζύγιο –όμως ο σπόρος είχε μπει μήνες πριν.