Πριγκίπισσα Βεατρίκη | Η βασίλισσα Ελισάβετ είχε απορρίψει το όνομα που ήθελαν οι γονείς της για εκείνη

Η Sarah Ferguson και ο πρίγκιπας Andrew ήθελαν διαφορετικό όνομα για την πρώτη τους κόρη.

Η πριγκίπισσα Βεατρίκη έχει ένα αρκετά επιβλητικό και αριστοκρατικό όνομα, όμως σύμφωνα με ένα νέο δημοσίευμα της εφημερίδας The Mirror, παραλίγο να είχε εντελώς διαφορετικό όνομα.

Ο γιος της βασίλισσας Ελισάβετ, πρίγκιπας Andrew και η Sarah Ferguson ήθελαν να ονομάσουν την πρώτη τους κόρη Annabel, όμως η βασίλισσα άσκησε βέτο για το όνομα.

Η βασιλική οικογένεια ακολουθεί αρκετά πρωτόκολλα και κανόνες και όσον αφορά στα μωρά η λίστα των παραδόσεων και των κανόνων είναι ακόμα μεγαλύτερη. Μια από τις παραδόσεις που κάθε μέλος της βασιλικής οικογένειας ακολουθεί όταν περιμένει παιδί είναι να κάνει μια "ανεπίσημη κουβέντα” με τη βασίλισσα για την επιλογή ονόματος για να σιγουρευτεί ότι είναι ευχαριστημένη με αυτό.

Η βασίλισσα δεν είχε μέχρι στιγμής κανένα πρόβλημα με τις επιλογές ονόματος των μωρών της βασιλικής οικογένειας, παρά μόνο με ένα. Όταν ο Andrew και η Sarah την επισκέφτηκαν το 1988, η βασίλισσα απέρριψε την επιλογή τους και μάλιστα το ζευγάρι άργησε σχεδόν δύο εβδομάδες να ανακοινώσει επίσημα το όνομα της κόρης του εξαιτίας της ανησυχίας της βασίλισσας.

Το όνομα Annabel που είχαν επιλέξει δεν άρεσε καθόλου στη βασίλισσα για ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας χαρακτηρίζοντάς το πολύ "γιάπικο”. Όταν ενημέρωσε το ζευγάρι για τη δυσαρέσκειά της, τους πρότεινε το όνομα Βεατρίκη, όπως ήταν και το όνομα της μικρής κόρης της βασίλισσας Βικτόριας.

Η Sarah και ο Andrew τελικά συμφώνησαν να δώσουν στην κόρη τους το όνομα που είχε επιλέξει η βασίλισσα και μάλιστα τίμησαν την ίδια και την γιαγιά της, αφού το πλήρες όνομα της πριγκίπισσα είναι Beatrice Elizabeth Mary.

Διαβάστε Επίσης