Meghan Markle & πρίγκιπας Harry | Όλα όσα γνωρίζουμε για τη βάπτιση της Lilibet

Το ζευγάρι αναμένεται να μην ακολουθήσει για άλλη μια φορά το βασιλικό πρωτόκολλο.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η γέννηση της Lilibet, της κόρης της Meghan Markle και του πρίγκιπα Harry, ήταν η αφορμή η βασιλική οικογένεια να προσπαθήσει γεφυρώσει τις διαφορές που προέκυψαν ανάμεσά τους. Ύστερα από την απόφαση του ζευγαριού να αφήσει πίσω του τα βασιλικά καθήκοντα, αναζητώντας την ελευθερία του στην Αμερική και την αποκαλυπτική συνέντευξη στην Oprah Winfrey, η κατάσταση δεν ήταν ευνοϊκή για τον δούκα και τη δούκισσα του Sussex από τη μεριά του Buckingham, όμως το ευτυχές γεγονός σίγουρα ήταν ένα μέσο συμφιλίωσης. Σε ό,τι αφορά τη βάπτιση της μικρής Lilibet, η οποία πήρε το όνομά της από την προ-γιαγιά της, φαίνεται πως το ζευγάρι για ακόμη μία φορά πρόκειται να αναστατώσει την οικογένεια, αφού δεν θα ακολουθήσει τον παραδοσιακό τρόπο, όπως ορίζει το πρωτόκολλο. 

Διαβάστε Επίσης

Η τοποθεσία της βάπτισης 

Μοιάζει σχεδόν απίθανο οι Sussexes να ταξιδέψουν μέχρι την Αγγλία για να πραγματοποιήσουν τη βάπτιση της κόρης τους, με πιθανότερο σενάριο η τελετή να λαμβάνει χώρα στις Η.Π.Α., όπου εξάλλου γεννήθηκε η μικρή. Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να απορρίψει με σιγουριά το ενδεχόμενο της βάπτισης στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού το ζευγάρι δεν έχει κάνει κάποια σχετική ανακοίνωση, αλλά ούτε και η βασιλική οικογένεια. Το σίγουρο είναι πως το παιδί θα βαπτιστεί στην Εκκλησία της Αγγλίας, όπως και ο αδερφός της.

Η πιθανή ημερομηνία της τελετής

Αν λάβουμε υπόψη μας την ημερομηνία που έλαβε χώρα η βάπτιση του αδερφού της Lilibet, Archie, η οποία πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τη γέννησή του και πιο συγκεκριμένα 2 μήνες αργότερα, στο ιδιωτικό παρεκκλήσι της Βασίλισσας Ελισάβετ στο Κάστρο του Windsor, πιθανολογούμε πως η βάπτιση της μικρής θα ακολουθήσει την ίδια λογική. Συνεπώς, είναι πολύ πιθανό η βάπτιση της Lilibet να λάβει χώρα στις αρχές του Αυγούστου.

Οι καλεσμένοι

Αν πράγματι η βάπτιση πραγματοποιηθεί στις ΗΠΑ, είναι δύσκολο να παραβρεθεί ολόκληρη η βασιλική οικογένεια στο γεγονός, δεδομένων των περιορισμών του κορονοϊού. Πάντως, αν θυμηθούμε από τη βάπτιση του Archie, οι γονείς του ήθελαν να κρατήσουν τη στιγμή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, συνεπώς δεν αναφέρθηκαν καθόλου στους καλεσμένους που έδωσαν τον παρών. Το παλάτι του Buckingham είχε περιγράψει την τελετή ως μικρή ιδιωτική αλλά και πολύ προσωπική, αφού οι καλεσμένοι δεν ξεπερνούσαν τους 25. Προβλέπεται λοιπόν να συμβεί κάτι παρόμοιο και στη βάπτιση της Lilibet. 

Οι νονοί

Πέρασε αρκετός καιρός μέχρι να αποκαλυφθούν τα ονόματα των νονών του Archie, αφού ούτε η Meghan Markle, ούτε ο πρίγκιπας Harry είχαν μιλήσει δημόσια για το θέμα. Όπως είχε γίνει γνωστό, μία από τις νονές του γιου τους ήταν η νταντά του πρίγκιπα Harry, Tiggy Pettifer ενώ οι Mark Dyer και Charlie van Straubenzee ήταν ανάμεσα στους νονούς του. Όσον αφορά στον νονό της Lilibet, που πιθανολογούμε πως δεν θα μάθουμε στο κοντινό μέλλον ποιος είναι, ακούγεται έντονα το όνομα της πριγκίπισσας Ευγενίας, που σύμφωνα με πληροφορίες έχει στενή σχέση με το ζευγάρι. Μάλιστα, ο πρίγκιπας Harry έχει παραχωρήσει το πρώην σπίτι του Frogmore Cottage στην Αγγλία στην ξαδέρφη του και στον σύζυγό της. 

Τα βαπτιστικά ρούχα

Κατά παράδοση το ένδυμα που φορούν τα παιδιά της βασιλικής οικογένειας κατά τη βάπτισή τους, όπως συνέβη και στην περίπτωση του Archie αλλά και στη βάπτιση των πριγκίπων George, Charlotte και Louis, είναι μία ρέπλικα από το βασιλικό ένδυμα που είχε φορέσει η πριγκίπισσα Βικτώρια, κόρη της Βασίλισσας Βικτωριας το 1841. Εξαιτίας της κάκιστης κατάστασης στην οποία βρισκόταν το φόρεμα, δεδομένου ότι είχε χρησιμοποιηθεί για αρκετές δεκαετίες, η βασίλισσα Ελισάβετ είχε ζητήσει τη δημιουργία ενός ίδιου ενδύματος από την Angela Kelly, η οποία έφερε εις πέρας την αποστολή. Όπως καταλαβαίνουμε, το επίσημο ένδυμα θα είναι δύσκολο να ταξιδέψει μέχρι τη Σάντα Μπάρμπαρα της Αμερικής, συνεπώς η Lilibet θα αναγκαστεί να φορέσει κάτι διαφορετικό. 

βάπτιση archie
Το πορτρέτο της Meghan Markle και του πρίγκιπα Harry με τον Archie την ημέρα της βάπτισής του.

Φωτογραφίες

Το ζευγάρι ίσως επιλέξει τη βάπτιση της Lilibet για να δημοσιεύσει την πρώτη της φωτογραφία, καθώς μέχρι σήμερα η Meghan Markle και ο πρίγκιπας Harry προσπαθούν να προστατεύσουν την ιδιωτικότητα των παιδιών τους. Μία καλή επιλογή θα ήταν ο φωτογράφος Misan Harriman, ο οποίος είχε τραβήξει τις ασπρόμαυρες συναισθηματικές φωτογραφίες του ζευγαριού, μία εκ των οποίων χρησιμοποίησαν για να ανακοινώσουν τη δεύτερη εγκυμοσύνη της Markle. Στη βάπτιση του Archie ελάχιστες φωτογραφίες είχαν δημοσιευθεί από την πράσινη αίθουσα στο Κάστρο του Windsor, τις οποίες είχε τραβήξει ο Chris Allerton.

Διαβάστε Επίσης