Τις τελευταίες μέρες η Sarah Ferguson απέσπασε την προσοχή του κοινού και κέρδισε λίγα περισσότερα λεπτά δημοσιότητας απ' ό,τι συνήθως λόγω της πρόσφατης συνέντευξής της σε γνωστό περιοδικό, στην οποία μίλησε για τη νέα της ζωή, τη σχέση της με τον πρώην άντρα της αλλά και τη φιλία της με την πριγκίπισσα Diana.
Εξηγώντας πως οι δυο τους πέρα από ξαδέρφες, ήταν και οι καλύτερες φίλες, η Fergie θυμάται τόσο γλυκά την πριγκίπισσα του λαού, ενώ νιώθει ακόμα και σήμερα την παρουσία της στον χώρο. Εκείνο όμως που μας έκανε να παραξενευτούμε ήταν όταν δήλωσε πως η ίδια και η Diana δεν είχαν μαλώσει ποτέ και πάντα ήταν αγαπημένες. "Υποσχεθήκαμε η μία στην άλλη ότι θα είμαστε πάντα μαζί" είπε χαρακτηριστικά η δούκισσα της Υόρκης, συνεχίζοντας πως πολλοί ήταν εκείνοι που ήθελαν να τις δουν να τσακώνονται επειδή ήταν τόσο δυνατές μαζί και ήθελαν να τις χωρίσουν.
Βέβαια, αυτή της η δήλωσε έρχεται σε πλήρη αντιπαράθεση με τα λεγόμενά της από τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει το 2007 στο Harper's Bazaar, στην οποία είχε παραδεχθεί πως η πριγκίπισσα Diana για τουλάχιστον έναν χρόνο αρνιόταν να της μιλήσει. "Το πιο λυπηρό στο τέλος ήταν πως δεν είχαμε μιλήσει για έναν χρόνο, ενώ δεν έμαθα ποτέ τον λόγο. Προσπάθησα, της έγραψα γράμματα, σκεπτόμενη πως οτιδήποτε είχε συμβεί δεν είχε σημασία, ας το λύσουμε. Και ξέρω πως θα επέστρεφε. Για την ακρίβεια, την ημέρα λίγο πριν πεθάνει είχε τηλεφωνήσει σε μία φίλη μου και της είχε πει : 'Πού είναι η Red; Θέλω να της μιλήσω.'", είχε πει χαρακτηριστικά σχετικά με τη διαμάχη τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άλλοτε αγαπημένες φίλες είχαν ψυχρανθεί το 1996 ύστερα από την έκδοση των διαζυγίων τους και μετά την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας της Ferguson "My Story". Ειδικότερα, η πριγκίπισσα Diana σταμάτησε να μιλάει στην ξαδέρφη της, ύστερα από μία ντροπιαστική ιστορία που είχε καταγράψει στο βιβλίο της η Fergie, κατά την οποία η πριγκίπισσα του λαού τής είχε χαρίσει κάτι δικά της παλιά παπούτσια και μαζί με αυτά, και κονδυλώματα στα πόδια.
Η Ferguson ήταν σοκαρισμένη από την απομάκρυνση της φίλης της, με την οποία είχαν πολύ στενή σχέση, από τη στιγμή που εκείνη ήταν που της γνώρισε τον πρίγκιπα Andrew και βοήθησε στο να δημιουργηθεί από το πουθενά η σχέση.
Πάντως, η δούκισσα της Υόρκης παρόλο που ξέχασε ή θα ήθελε πολύ να είχε ξεχάσει την κόντρα τους, εξακολουθεί να μιλάει για την συννυφάδα, φίλη και ξαδέρφη της με τα καλύτερα λόγια, ακόμα κι αν κάποια στιγμή στο παρελθόν τής είχε μεταδώσει πελματιαία κονδυλώματα.