Πρίγκιπας Harry | Το αστρονομικό ποσό που θα λάβει για το βιβλίο του

Η χρυσή συμφωνία που έκλεισε με τον εκδοτικό οίκο λέγεται πως περιλαμβάνει αρκετά μηδενικά.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ύστερα από την επιτυχία του παιδικού βιβλίου "The Bench" της Meghan Markle που αναδείχθηκε bestseller από τους New York Times, ο πρίγκιπας Harry αποφάσισε να προχωρήσει και ο ίδιος στη συγγραφή του δικού του βιβλίου, το οποίο θα είναι πιο προσωπικό από την προσπάθεια της συζύγου του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δούκας του Sussex εδώ και έναν χρόνο ασχολείται με τα απομνημονεύματά του, ένα πρότζεκτ που αγόρασε με χαρά ο εκδοτικός οίκος Penguin Random, ο οποίος είχε εκδώσει και τα βιβλία του ζεύγους Obama.

Διαβάστε Επίσης

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Page Six, ο πρίγκιπας Harry θα λάβει την προκαταβολή των 20 εκατομμυρίων δολαρίων, ανακοινώνοντας την περασμένη Δευτέρα πως όλα τα έσοδα θα διατεθούν προς φιλανθρωπικούς σκοπούς. Άραγε μήπως ο πρίγκιπας Harry θα κρατήσει την προκαταβολή, μοιράζοντας σε δεύτερο χρόνο τα χρήματα από τις πωλήσεις; Μην ξεχνάμε πως πλέον δεν έχουν την ασφάλεια και χρηματοδότηση από τη βασιλική οικογένεια. Βέβαια, οι συμφωνίες που έκλεισαν τον τελευταίο χρόνο με το Spotify, την Apple TV και το  Netflix θα τους καλύψουν για αρκετά χρόνια. 

Όσον αφορά στον J.R. Moehringer, ο οποίος θα συνυπογράψει την αυτοβιογραφία του πρίγκιπα Harry, θα λάβει την προκαταβολή του ενός εκατομμυρίου. Ο CEΟ της εταιρείας, Markus Dohle, ο οποίος βρισκόταν πίσω από τη συμφωνία εκατομμυρίων των Obama, είχε δηλώσει στο παρελθόν πως πάντα υπάρχει ρίσκο σε μία μεγάλη συμφωνία, αναφερόμενος στη συμφωνία των 65 εκατομμυρίων που είχε κλείσει με το πρώην προεδρικό ζευγάρι. Πιο συγκεκριμένα, το βιβλίο της Michelle Obama το 2018 ήταν το πιο επιτυχημένο βιβλίο με τις πιο γρήγορες πωλήσεις, φτάνοντας τα 725.000 αντίτυπα την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας. Όσο για το βιβλίο του πρώην προέδρου της Αμερικής, 800.000 αντίτυπα πωλήθηκαν από την πρώτη κιόλας ημέρα. 

Ειδικότερα, ο Dohle δήλωσε για το νέο πρότζεκτ του πρίγκιπα Harry: "Όλοι στον εκδοτικό οίκο Penguin Random είμαστε ενθουσιασμένοι που θα εκδώσουμε την πραγματική αυτοβιογραφία του πρίγκιπα Harry και θα τον έχουμε μαζί με τους παγκόσμια αναγνωρισμένους ηγέτες, είδωλα και ανθρώπους που κάνουν τη διαφορά και έχουμε το προνόμιο να εκδίδουμε όλα αυτά τα χρόνια."

Το βιβλίο σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2022, με τη βασιλική οικογένεια να έχει τις αμφιβολίες της σχετικά με το τι πρόκειται να ειπωθεί. Από την άλλη, ο πρίγκιπας Harry δεν έχει σκοπό να τα βάλει για ακόμη μία φορά με την οικογένειά του, παρά να πει την αλήθεια του όπως ακριβώς την έζησε, προσεγγίζοντας τα θέματα με τακτ. 

Διαβάστε Επίσης