Ο Harvey Weinstein δηλώνει αθώος στο δικαστήριο αλλά κανείς δεν τον πιστεύει

Ο παραγωγός ταινιών ύστερα από μία σειρά αναβολών, κατέθεσε στο δικαστήριο του Λος Άντζελες για νέες καταγγελίες, υποστηρίζοντας μέχρι τέλους την αθωότητά του.

Ύστερα από το σκάνδαλο με τα περιστατικά σεξουαλικών παρενοχλήσεων στον χώρο του κινηματογράφου, το οποίο αναπόφευκτα έλαβε το πρόσωπο του Harvey Weinstein εξαιτίας των αποτρόπαιων πράξεων του εις βάρος ηθοποιών και γυναικών που δούλευαν στη βιομηχανία του Hollywood, ο γνωστός παραγωγός ταινιών εξακολουθεί να κατηγορείται, αυτή τη φορά στο Λος Άντζελες.

Διαβάστε Επίσης

Αφού το 2020, ο Weinstein έλαβε την ποινή των 23 ετών με τις κατηγορίες του 3ου βαθμού βιασμού, την οποία εκτίει στη φυλακή, μεταφέρθηκε χθες στο Λος Άντζελες προκειμένου να δικαστεί για τις 11 νέες καταγγελίες που έχουν γίνει εις βάρος του, στην πολιτεία της Καλιφόρνιας. 

Μέχρι τώρα, η νομική ομάδα του προσπαθούσε να καθυστερήσει τις διαδικασίες, με την πρόφαση ότι πάσχει από σοβαρά ιατρικά ζητήματα όπως διαβήτη, καρδιολογικές παθήσεις ακόμα και προβλήματα με την όρασή του. Εν τέλει, η υπόθεση δεν χωρούσε άλλη αναβολή, αφού ο παραγωγός είναι κατηγορούμενος για 11 αδικήματα στην περιοχή του Λος Άντζελες, 4 περιστατικά βιασμού και 7 άλλες σεξουαλικές επιθέσεις, τα οποία όλα μαζί μπορούν να οδηγήσουν τη νέα ποινή του στα 140 χρόνια.  

Ο Weinstein, φυσικά, παρέμεινε πιστός στην ιστορία του και στη δική του αλήθεια, υποστηρίζοντας μέχρι τέλους την αθωότητά του, δηλώνοντας πως για καθεμία από τις παραπάνω συνευρέσεις είχε τη συγκατάθεση των γυναικών αυτών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το 2017 πάνω από 80 γυναίκες είχαν κατηγορήσει τον Weinstein, ο οποίος από το 2007 μέχρι το 2018 ήταν παντρεμένος με την σχεδιάστρια του οίκου Marchesa, Georgina Chapman. Οι καταγγελίες αυτές είχαν τη δύναμη να ξεκινήσουν το παγκόσμιο κίνημα #MeToo, που ξεσκέπασε σε διάφορους χώρους, εκτός του κινηματογράφου, τους θύτες που για χρόνια δρούσαν ανενόχλητοι. Μάλιστα, πέρσι η πρώην εταιρεία παραγωγής του Harvey Weinstein συμφώνησε να πληρώσει το ποσό των 17 εκατομμυρίων στις γυναίκες, οι οποίες είχαν δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση. 

Διαβάστε Επίσης