"Κουβαλάω το βάρος του κόσμου" | Η Simone Biles μιλά για τους λόγους που αποσύρθηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η σταρ της ενόργανης γυμναστικής εξηγεί γιατί η ψυχική υγεία πρέπει να είναι προτεραιότητα.

"Είμαστε κι εμείς άνθρωποι" είπε η Simone Biles μετά την απόφασή της να αποσυρθεί από τους Ολυμπιακούς Αγώνες κατά τη διάρκεια των τελικών του ομαδικού στην ενόργανη γυμναστική. "Πρέπει κι εμείς να εστιάζουμε στον εαυτό μας" είπε για τους αθλητές.

Η αμερικανίδα πρωταθλήτρια και Ολυμπιονίκης θεωρείται μία από τις καλύτερες αθλήτριες όλων των εποχών στο άθλημά της και οι προσδοκίες όλων την βάραιναν. Όπως έγραψε στο Instagram της, ήθελε να κάνει τους fans της περήφανους: "Δεν ήταν μια εύκολη μέρα ή η καλύτερή μου αλλά πέρασε. Πραγματικά νιώθω σαν να έχω το βάρος του κόσμου πάνω στους ώμους μου κάποιες φορές. Ξέρω ότι το κάνω να μοιάζει σαν να μην με επηρεάζει αλλά κάποιες φορές είναι δύσκολο. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν είναι αστείο. Αλλά είμαι χαρούμενη που η οικογένειά μου μπόρεσε να είναι μαζί μου διαδικτυακά, είναι όλος ο κόσμος για μένα", έγραψε για τους λόγους που αποσύρθηκε.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την αποχώρησή της από τους τελικούς, η Biles δήλωσε ότι οι αθλητές "πρέπει να εστιάζουμε στους εαυτούς μας γιατί στο τέλος της μέρας, είμαστε κι εμείς άνθρωποι. Πρέπει να προστατεύουμε το μυαλό μας και το σώμα μας, από το να βγαίνουμε εκεί έξω και να κάνουμε ό,τι θέλει ο κόσμος να κάνουμε".

Η αθλήτρια εξήγησε ότι "σωματικά νιώθω καλά. Συναισθηματικά, ποικίλλει ανάλογα τη στιγμή και την ώρα. Το να έρθω εδώ στους Ολυμπιακούς και να είμαι το αστέρι δεν είναι εύκολο. Προσπαθώ να περάσω μια μέρα τη φορά, θα δούμε".

Η Simone αποκάλυψε, μάλιστα, ότι εμπνεύστηκε από την Naomi Osaka που αποφάσισε κι εκείνη για λόγους ψυχικής υγείας να αποσυρθεί από τουρνουά τένις: "Βάλε προτεραιότητα στην ψυχική υγεία γιατί εάν δεν το κάνεις δεν θα απολαύσεις το άθλημά σου και δεν θα επιτύχεις όσο θέλεις. Οπότε είναι εντάξει εάν μερικές φορές να είσαι εκτός μεγάλων διοργανώσεων για να εστιάσεις στον εαυτό σου, γιατί δείχνει πόσο δυνατός ανταγωνιστής είσαι".

Φέτος, οι αθλητές που αγωνίζονται στους Ολυμπιακούς στο Τόκιο αντιμετωπίζουν περισσότερες δυσκολίες εξαιτίας των περιορισμών κατά της πανδημίας. Εκτός από τα άδεια γήπεδα που πάντα δίνουν παλμό και δύναμη στους αθλητές, πρέπει να κάνουν πολλά τεστ αλλά και να μένουν απομονωμένοι με το γκρουπ τους κατά τη διάρκεια των αγώνων. "Ήταν πολύ αγχωτικοί Ολυμπιακοί" παραδέχτηκε η Biles εξηγώντας πως "το να μην έχεις κοινό, έχει διαφορετικές μεταβλητές. Ήταν μια μεγάλη εβδομάδα. Ήταν μια μεγάλη διαδικασία. Ήταν μια μεγάλη χρονιά. Υπήρχαν πολλές μεταβλητές και είμαστε αγχωμένοι. Θα έπρεπε να ήμασταν εδώ και να διασκεδάζουμε, αλλά κάποιες φορές αυτό δεν συμβαίνει".

Διαβάστε Επίσης