Ολυμπιακοί Αγώνες | Οι στολές της γερμανικής ομάδας γυμναστικής για την προώθηση της ελευθερίας της επιλογής

Με ολόσωμη φόρμα εμφανίστηκε η γυναικεία ομάδα ενόργανης γυμναστικής της Γερμανίας.

Η γυναικεία ομάδα ενόργανης γυμναστικής της Γερμανίας αποφάσισε να εμφανιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο με ολόσωμη φόρμα.

Η κίνηση αυτή ήταν ο τρόπος της ομάδας να πάρει θέση ενάντια στη "σεξουαλικοποίηση της γυμναστικής" κι έτσι τα κορίτσια που αγωνίστηκαν άφησαν στην άκρη τις στολές τύπου μαγιό και φόρεσαν αμάνικες ολόσωμες φόρμες σε μαύρο και μοβ χρώμα.

Η Elisabeth Seitz, αθλήτρια της γερμανικής αποστολής, ανέβασε μια φωτογραφία στο Instagram της με τις εμφανίσεις της ομάδας, ρωτώντας "Σας αρέσει η νέα μας στολή;". Οι νέες στολές συμβαδίζουν με τους κανονισμούς της Ομοσπονδίας αγωνιστικής γυμναστικής που επιτρέπουν στους αθλητές να φορούν "μια ολόσωμη φόρμα μακριά από τους γοφούς μέχρι τον αστράγαλο".

Η ομάδα είχε φορέσει την ίδια στολή στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυμναστικής τον περασμένο Απρίλη με την γερμανική Ομοσπονδία Γυμναστικής να αναφέρει τότε σε ανακοίνωσή της ότι είναι μια απόφαση που στηρίζει την ελευθερία της επιλογής.

Όπως έγραψε η Seitz στο Instagram της, αυτή η στολή "ελπίζω να δημιουργήσει ένα παράδειγμα για όλους τους αθλητές γυμναστικής που μπορεί να νιώθουν άβολα ή να τους προσδίδονται σεξουαλικά χαρακτηριστικά με τις κλασικές στολές. Κάθε αθλητής θα έπρεπε να μπορεί να αποφασίσει τι είδος στολής θα φορέσει ώστε να νιώσει άνετα".