Σκάνδαλο στο Παλάτι - Ο πρίγκιπας Andrew δέχεται μήνυση για σεξουαλική κακοποίηση

H Virginia Roberts κατηγορεί τον γιο της βασίλισσας Ελισάβετ για σεξουαλική κακοποίηση ενώ ήταν ακόμη ανήλικη.

Η φιλία του με τον χρηματοοικονομικό σύμβουλο Jeffrey Epstein, ο οποίος κατηγορήθηκε για sex trafficking και παιδοφιλία, έβαλε τον πρίγκιπα Andrew το 2019 σε δυσμενή θέση, αναγκάζοντάς τον να αποσυρθεί για λίγο καιρό από τα καθήκοντά του ως ενεργό μέλος της βασιλικής οικογένειας, ύστερα από τις κατηγορίες μιας γυναίκας ονόματι Virginia Roberts, η οποία υποστήριξε πως είχε κακοποιηθεί από τον δούκα της Υόρκης όταν ήταν ακόμα ανήλικη. 

Διαβάστε Επίσης

Αντικρούοντας κάθε κατηγορία στη συνέντευξη που παραχώρησε στo BBC και την Emily Maitlis, ο ίδιος εξαφανίστηκε από τις δημόσιες εμφανίσεις, με σκοπό να αφήσει να ξεχαστεί το ατυχές συμβάν όσο πιο σύντομα γινόταν. Δυστυχώς, για εκείνον το θέμα αναδύθηκε ξανά στην επιφάνεια, από τη στιγμή που το φερόμενο ως θύμα έκανε μήνυση στον δούκα της Υόρκης, πατώντας σε έναν νόμο της Νέας Υόρκης που προστατεύει τα ανήλικα παιδιά σε ό,τι αφορά την σεξουαλική κακοποίηση, αφού ο πρίγκιπας Andrew είχε αρνηθεί να επικοινωνήσει με τους δικηγόρους της Roberts, προκειμένου να συμβιβαστούν και να βρουν μία λύση εξωδικαστικά. 

Η ίδια στην ανακοίνωση που έκανε σχετικά με τη μήνυση υποστήριξε πως ο πρίγκιπας Andrew την κακοποίησε σεξουαλικά ενώ ήταν θύμα trafficking, γεγονός που ήξερε πολύ καλά ο γιος της βασίλισσας Ελισάβετ. "Καθιστώ υπεύθυνο τον πρίγκιπα Andrew για αυτό που μου έκανε. Οι δυνατοί και οι πλούσιοι δεν αποτελούν εξαίρεση στο να θεωρηθούν υπεύθυνοι για τις πράξεις τους. Ελπίζω και άλλα θύματα να δουν πως είναι δυνατόν να μη ζουν στη σιγή και στον φόβο, αλλά να επανακτήσουν τη ζωή τους μιλώντας και ζητώντας δικαιοσύνη.", δήλωσε η Roberts.

Ο ίδιος το 2019 είχε αρνηθεί κάθε ανάμειξη με το σκάνδαλο Epstein, ενώ είχε υποστηρίξει πως δεν θυμάται καν να έχει γνωρίσει την κοπέλα. Η 38χρονη σήμερα Roberts ύστερα από τη δυσάρεστη εμπειρία της εξομολογήθηκε πως μέχρι αυτή τη μέρα έχει ένα μεγάλο ψυχολογικό τραύμα, γεγονός που την οδήγησε να κυνηγήσει την υπόθεση. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Times, η μήνυση μπορεί να οδηγήσει τον πρίγκιπα Andrew σε ένορκη κατάθεση, όπως και στο να παραδώσει γράμματα και ψηφιακό υλικό για την υπόθεση. Αν αρνηθεί να εμφανιστεί, τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν για τον ίδιο. Η Roberts είχε διορία να υποβάλλει τη μήνυση μέχρι τις 14 Αυγούστου, με τους δικηγόρους της να προσπαθούν να επικοινωνήσουν με τον δούκα της Υόρκης από τον Ιούλιο, χωρίς ανταπόκριση. 

Προς το παρόν δεν έχει γίνει κάποιο σχόλιο από το Παλάτι, ούτε από τον πρίγκιπα Andrew. Μια παλαιότερη ανακοίνωση από το Παλάτι του Μπάκινγχαμ είχε αναφέρει πως οι κατηγορίες κατά του δούκα της Υόρκης ήταν ψευδείς και αβάσιμες, αρνούμενη οποιαδήποτε σχέση με τη Virginia Roberts. 

Διαβάστε Επίσης