Μαργαρίτα της Δανίας | Από βασίλισσα γίνεται στα 81 της σκηνογράφος για χάρη του Netflix

Μετά τον πρίγκιπα Harry και τη Meghan Markle, η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας είναι τρίτο μέλος βασιλικής οικογένειας που συνεργάζεται με τη δημοφιλή πλατφόρμα.

Ποιος είπε πως μετά από κάποια ηλικία είναι αργά για να αλλάξεις την επαγγελματική σου καριέρα; Πάρτε παράδειγμα από τη Βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας, η οποία μπορεί να μην παραιτήθηκε από τα βασιλικά της καθήκοντα, όμως σε ηλικία 81 ετών προσελήφθη από το Netflix.

Διαβάστε Επίσης

Πιο συγκεκριμένα, η μονάρχης του θρόνου της Δανίας θα συνεργαστεί με το Netflix ως σκηνογράφος αλλά και ως σύμβουλος κοστουμιών για την ταινία φαντασίας "Ehrengard" που θα κάνει πρεμιέρα στις οθόνες μας το 2023.

Φυσικά, η κλίση της βασίλισσας Μαργαρίτας προς τα καλλιτεχνικά δεν ήταν ξαφνική αφού είναι αναγνωρισμένη ζωγράφος και illustrator. Μάλιστα, τα σχέδια της είχαν χρησιμοποιηθεί από τις δανικές εκδόσεις του "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών" στις αρχές του 1970, χωρίς φυσικά να γίνει αντιληπτό από το κοινό, αφού το όνομά της αναγραφόταν με ψευδώνυμο. Επιπλέον, η ίδια έχει σχεδιάσει τα κοστούμια για το μπαλέτο Royal Danish Ballet όπως και για ταινίες και σειρές της χώρας. 

Βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας

Όσο για το νέο της εγχείρημα, η ταινία "Ehrengard" βασίζεται στο μυθιστόρημα της Δανής συγγραφέως Karen Blixen, στο οποίο μπορεί να εντοπίσει κανείς πολλά βασιλικά στοιχεία. Ειδικότερα, η πλοκή επικεντρώνεται σε μία γυναίκα η οποία αυτο-ορίζεται ειδική σε θέματα αγάπης και προσλαμβάνεται από μία βασιλική οικογένεια προκειμένου να βοηθήσουν τον ντροπαλό πρίγκιπα να αποκτήσει διάδοχο. 

"Οι ιστορίες της Karen Blixen πάντα με συνάρπαζαν, με τα αισθητικά παραμύθια, τη φαντασία τους και την εικόνα να δημιουργούν κόσμους. Είμαι πολύ χαρούμενη που συμμετέχω σε αυτό το πρότζεκτ", δήλωσε η βασίλισσα Μαργαρίτα, η οποία πρόσθεσε πως προσπάθησε όσο καλύτερα μπορούσε να αποτυπώσει το φαντασιακό σύμπαν της Blixen, ανυπομονώντας να το δει στη μικρή οθόνη. 

Η ανακοίνωση για τη συνεργασία της βασίλισσας Μαργαρίτας, έρχεται λίγους μήνες μετά το πολυετές συμβόλαιο που υπέγραψαν ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle με το Netflix, με σκοπό την παραγωγή προγραμμάτων και ντοκιμαντέρ, ταινιών και σειρών που θα απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες. Τα πρώτα πρότζεκτ που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αφορούν το ντοκιμαντέρ που θα επικεντρώνεται στην οργάνωση Invictus Games αλλά και τη σειρά κινουμένων σχεδίων για παιδιά με τίτλο "Pearl".

Διαβάστε Επίσης