Πριγκίπισσα Mako | Η ανιψιά του αυτοκράτορα της Ιαπωνίας που απαρνείται τίτλο και προνόμια για να παντρευτεί τον αγαπημένο της

Η πριγκίπισσα ετοιμάζεται να σπάσει τις ιαπωνικές παραδόσεις για να παντρευτεί τον άντρα της ζωής της.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η πριγκίπισσα Mako της Ιαπωνίας ετοιμάζεται να σπάσει τις παραδόσεις για χάρη του αγαπημένου της. Η ανιψιά του αυτοκράτορα Naruhito απέρριψε τίτλους και προνόμια για να παντρευτεί τον Kei Komuro, το αγόρι που ερωτεύθηκε όσο σπούδαζε, ενώ πρόσφατα δεν δέχτηκε και 1.3 εκατομμύρια από την κυβέρνηση της χώρας, ποσό που δίνεται σε όσες γυναίκες της βασιλικής οικογένειας χάνουν τον τίτλο τους όταν παντρεύονται.

Σύμφωνα με τον νόμο στην Ιαπωνία, αν μια πριγκίπισσα αποφασίσει να παντρευτεί κάποιον χωρίς τίτλο τότε "πρέπει να φύγει από την αυτοκρατορική οικογένεια”. Η πριγκίπισσα Mako σκοπεύει να παντρευτεί στα τέλη του 2021 τον αγαπημένο της σε μια τελετή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και μετά τον γάμο σκοπεύει να μετακομίσει στην Αμερική μαζί με τον σύζυγό της, ο οποίος θα εργαστεί σε ένα δικηγορικό γραφείο.

Πριγκίπισσα Mako | Η ανιψιά του αυτοκράτορα της Ιαπωνίας που απαρνείται τίτλο και προνόμια για να παντρευτεί τον αγαπημένο της

Το ζευγάρι είχε γνωριστεί σε μια εκδήλωση του International Christian University στο Τόκιο και όπως έχει δηλώσει η Mako, σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph, "με γοήτευσε αμέσως το χαμόγελό του”. Ο Komuro έκανε πρόταση γάμου στην πριγκίπισσα το 2013 ενώ δειπνούσαν σε εστιατόριο και το ζευγάρι παρέμεινε μαζί όσο η Mako σπούδαζε στο πανεπιστήμιο του Leicester στην Αγγλία.

Η Mako και η Komuro αναμενόταν να παντρευτούν το 2018, όμως το Παλάτι της Ιαπωνίας είχε τότε ανακοινώσει ότι ο γάμος θα γινόταν το 2020. Σύμφωνα με ιαπωνικές εφημερίδες, ο λόγος της αναβολής ήταν μια οικονομική διαφωνία ανάμεσα στη μητέρα του Komuro και τον πρώην αρραβωνιαστικό της σχετικά με τα χρήματα σπουδών του Komuro, με την Mako να δηλώνει ότι ο γάμος αναβλήθηκε λόγω "ανωριμότητας”.

Ο πατέρας της Mako, ο πρίγκιπας Akishino, το 2020 έγινε ο πρώτος στη διαδοχή του θρόνου της Ιαπωνίας, αμέσως μετά δηλαδή τον αδελφό του, αυτοκράτορα Naruhito, αφού στην χώρα μόνο άντρες μπορούν να είναι διάδοχοι του θρόνου.

Διαβάστε Επίσης