Βασίλισσα Ελισάβετ | Απόρρητo έγγραφo αποκαλύπτει τις λεπτομέρειες για όσα θα γίνουν μετά τον θάνατό της

Ποιο είναι το πλάνο για την κηδεία της βασίλισσας και τις αναρτήσεις που θα γίνουν την ημέρα του θανάτου της.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Τα απόρρητα έγγραφα της "επιχείρησης London Bridge”, όπως ονομάζεται από τη βρετανική κυβέρνηση η στρατηγική που θα ακολουθηθεί την ημέρα του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ, αποκαλύπτουν όλες τις λεπτομέρειες για όσα θα γίνουν μετά τον θάνατο της βρετανίδας μονάρχη.

Σύμφωνα με το Politico που διάβασε τα απόρρητα έγγραφα, η στρατηγική περιλαμβάνει blackouts στα social media, κήρυξη εθνικού πένθους αλλά και μια πολυέξοδη κηδεία.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του έγκυρου site, η βρετανική κυβέρνηση σκοπεύει να διαχειριστεί την είδηση του θανάτου της βασίλισσας απαγορεύοντας τα retweets και κάνοντας blackouts στους επίσημους social media λογαριασμούς. Μάλιστα, η στρατηγική που θα ακολουθηθεί φαίνεται πως έχει σημασία αφού σκοπεύουν να "ρίξουν μαύρο” στο επίσημο website της βασιλικής οικογένειας αφήνοντας μόνο μια ανακοίνωση για τον θάνατό της. Τα υπόλοιπα επίσημα websites της κυβέρνησης θα έχουν ένα μαύρο banner.

Σύμφωνα με την επιχείρηση London Bridge, το φέρετρο με την βασίλισσα θα μεταφερθεί στους δρόμους του Λονδίνου από το Buckingham μέχρι το Westminster Palace, όπου θα παραμείνει εκεί για λαϊκό  προσκύνημα για 3 μέρες. Η είσοδος θα γίνει με εισιτήριο ενώ οι VIPs θα μπορούν να κλείσουν ειδικό ραντεβού.

Η κηδεία της βασίλισσας θα γίνει δέκα μέρες μετά τον θάνατό της και η μέρα θα κηρυχτεί ως "μέρα εθνικού πένθους' αλλά δεν θα είναι επίσημη αργία. Η ανακοίνωση του θανάτου θα γίνει πρώτα στον πρωθυπουργό με την κωδική φράση "Η γέφυρα του Λονδίνου έπεσε” ενώ το κοινό θα ανακοινωθεί από το Press Association.

H δημοσίευση των εγγράφων είναι τυχαία και δεν σημαίνει, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, ότι η υγεία της 95χρονης βασίλισσας έχει παρουσιάσει προβλήματα. Εκτός από τα πρακτικά θέματα που αναφέρονται στο London Bridge αλλά στην επιχείρηση 'Sping Tide' που περιλαμβάνει όσα πρέπει να γίνουν όταν ο Κάρολος ανέβει στον θρόνο, συμπεριλαμβάνονται και όλοι όλοι προβληματισμοί της κυβέρνησης.

Όπως σημειώνεται, η βρετανική κυβέρνηση που ήδη αγχώνεται για τα έξοδα της κηδείας, πρέπει να προλάβει τον δημόσιο εκνευρισμό αν δεν καταφέρει να έχει τη σημαία της Downing Street μεσίστια μέσα σε δέκα λεπτά μετά την ανακοίνωση του θανάτου της Ελισάβετ ενώ υπάρχει και μεγάλος προβληματισμός εκ μέρους του Υπουργείου Εξωτερικών για το πως θα οργανώσει την είσοδο των τουριστών στη χώρα εκείνη την περίοδο αλλά και εκ μέρους του Υπουργείου Εσωτερικών για το πως θα αποτρέψει πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα.

Το Υπουργείο Άμυνας είναι υπεύθυνο για τις επικήδειες τιμές με πυροβολισμούς, ενώ η Βουλή θα αναβάλει τις εργασίες της.

Διαβάστε Επίσης