Επιστροφή στα ακαδημαϊκά έδρανα | Η Jill Biden μπαίνει ξανά στην τάξη για να διδάξει

Είναι η πρώτη αμερικανίδα Πρώτη Κυρία που εργάζεται full time παράλληλα με τα καθήκοντά της στον Λευκό Οίκο.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Μετά από μήνες τηλεκπαίδευσης, η Jill Biden επιστρέφει μαζί με τους συναδέλφους της στη διά ζώσης διδασκαλία στο Northern Virginia Community College.

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ θα διδάσκει το μάθημα των Αγγλικών για 13 εβδομάδες, όπως έκανε και κατά τη διάρκεια της καραντίνας, αλλά αυτή τη φορά από κοντά, παίρνοντας φυσικά όλα τα μέτρα προστασίας.

Η 70χρονη καθηγήτρια θα είναι η πρώτη αμερικανίδα Πρώτη Κυρία που θα εργάζεται full time παράλληλα με τα καθήκοντά της στον Λευκό Οίκο. Η Biden εργάζεται εξάλλου στο πανεπιστήμιο Northern Virrginia από το 2009, την ίδια χρονιά που ο σύζυγός της έγινε αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

Σε παλιότερη συνέντευξή της είχε πει για τη δουλειά της: "Θέλω να κάνω αυτό που αγαπώ. Ήξερα ότι αν άφηνα τον χρόνο να περάσει, θα με κατέπινε η ζωή του Joe”. Μάλιστα, η Jill Biden πρόσφατα έγραψε κι ένα άρθρο για το περιοδικό Time για τον σημαντικό ρόλο των δασκάλων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ε3ξηγώντας ότι οι εκπαιδευτικοί "δούλεψαν παρά το άγχος και την αβεβαιότητα, ενώ συχνά πάλευαν να στηρίξουν και τις δικές τους οικογένειες”.

"Όσο δύσκολο κι αν ήταν, ποτέ δεν ήμουν πιο περήφανη που είμαι δασκάλα. Κάναμε τη δουλειά που έπρεπε να κάνουμε. Στηριχτήκαμε ο ένας στον άλλο, ακόμα και με δύο μέτρα απόσταση, και κουβαλήσαμε αυτό το βάρος μαζί”, είχε πει ενώ είχε εξηγήσει ότι "είμαι καθηγήτρια αγγλικών- όχι Πρώτη Κυρία. Προσπαθώ να κρατήσω τους ρόλους μου ξεχωρστά όπως έκανα και σαν Δεύτερη Κυρία. Θέλω οι μαθητές μου να με βλέπουν σαν καθηγήτρια”.

Διαβάστε Επίσης