Η επίδραση της πριγκίπισσας Diana | Η Kristen Stewart κάνει δωρεά σε φιλανθρωπικό οργανισμό μετά τον ρόλο της

Η πριγκίπισσα Diana 24 χρόνια μετά τον θάνατό της εξακολουθεί να αποτελεί πηγή έμπνευσης.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ύστερα από τον ρόλο της, υποδυόμενη την πριγκίπισσα Diana στην ταινία "Spencer" του Pablo Larraín, για τον οποίο έλαβε διθυραμβικές κριτικές στο Φεστιβάλ της Βενετίας, με κριτικούς να κάνουν λόγο για πιθανή υποψηφιότητα στα Όσκαρ, η Kristen Stewart επηρεάστηκε τόσο πολύ από το έργο της πριγκίπισσας του λαού που ακολούθησε το παράδειγμά της.

Διαβάστε Επίσης

Η Stewart, την οποία μέχρι τώρα την είχαμε συνηθίσει σε πολύ διαφορετικούς ρόλους, κατά πάσα πιθανότητα κέρδισε το στοίχημα με τον εαυτό της, ύστερα από την διεξοδική έρευνα που έκανε για να προσεγγίσει όσο καλύτερα μπορούσε το iconic είδωλο. Πιο συγκεκριμένα, η ηθοποιός έπρεπε να δουλέψει την προφορά της αλλά και το χρώμα της φωνής της ώστε να πλησιάσει όσο περισσότερο γινόταν τον χαρακτηριστικό τρόπο που μιλούσε η πριγκίπισσα με τα θλιμμένα μάτια, όσο και τις κινήσεις της και τον τρόπο που αιχμαλώτιζε τον χώρο. 

Όμως, πέρα από την προσπάθεια που έκανε για να της μοιάσει, η Kristen Stewart πήγε ένα βήμα παραπέρα, ακολουθώντας τα βήματα της πριγκίπισσας Diana, σε ό,τι αφορά το φιλανθρωπικό της έργο. Η ηθοποιός μόλις ολοκλήρωσε την ταινία, δώρισε 50 δολάρια για κάθε μέλος της ομάδας παραγωγής της ταινίας στον φιλανθρωπικό οργανισμό National AIDS Trust και στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Mines Advisory Group. Ειδικότερα, η πριγκίπισσα Diana διατελούσε πρόεδρος του οργανισμού για το AIDS από το 1991 μέχρι το 1997. Μην ξεχνάμε την ιστορική στιγμή που η Diana το 1987 είχε σφίξει το χέρι ενός ασθενούς στη μονάδα AIDS που είχε ανοίξει στο Λονδίνο, μία εικόνα που σόκαρε το κοινό, αφού κάτι τέτοιο ήταν κάπως "απαγορευμένο" λόγω της παραπληφόρηφης που υπήρχε σχετικά με τη μετάδοση του ιού. 

πριγκίπισσα Diana AIDS

Η Stewart είναι η τελευταία ηθοποιός που υποδύεται την πριγκίπισσα Diana στην μεγάλη οθόνη. Αξιοσημείωτη αποτελεί η ερμηνεία της Emma Corrin, που υποδύθηκε την πριγκίπισσα του λαού στη σειρά "The Crown", για την οποία κέρδισε Χρυσή Σφαίρα, ενώ πολυαναμενόμενη παραμένει η ερμηνεία της Elizabeth Debicki που αναλαμβάνει τον ρόλο στους νέους κύκλους της σειράς.

Διαβάστε Επίσης