"Δεν έχω βιώσει μεγαλύτερη πίεση" | Τα όρια που ξεπέρασε η Jennifer Hudson για να ενσαρκώσει την Aretha Franklin

Η Jennifer Hudson ήταν προσωπική επιλογή της βασίλισσας της soul και απ'ό,τι φαίνεται είχε δίκιο.

Πώς να προσεγγίσεις έναν θρύλο της μουσικής με σεβασμό και με τρόπο που θα κάνεις τον θεατή να πιστεύει ότι τον βλέπει μπροστά του; Η Jennifer Hudson χρειάστηκε να ξεπεράσει τον εαυτό της προκειμένου να ενσαρκώσει τη βασίλισσα της soul, Aretha Franklin, μία εμπειρία που δεν ήταν καθόλου εύκολη για την ίδια. 

Διαβάστε Επίσης

Η ηθοποιός που ανέλαβε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία Respect ύστερα από επιλογή της ίδιας της Franklin, μίλησε σε νέα της συνέντευξη για τη διαδικασία στην οποία υπεβλήθη για να καταφέρει να πλησιάσει όσο το δυνατόν περισσότερο το είδωλο της μουσικής. Για την ίδια ήταν άλλο πράγμα να είναι φαν της, γνωρίζοντας πολλά από τα τραγούδια της, γεγονός που υπήρξε πλεονέκτημα και εντελώς διαφορετικό το να την ενσαρκώσει. 

Όπως είπε χαρακτηριστικά, "ξυπνούσα με την Aretha και κοιμόμουν με την Aretha", προσπαθώντας τα τραγούδια της να της εντυπωθούν. Επιπλέον, η ηθοποιός χρειάστηκε να κάνει και μαθήματα πιάνου, αφού η Franklin έτσι είχε ξεκινήσει τη μουσική της πορεία, κάτι που ήταν σημαντικό στοιχείο για τη Hudson στον τρόπο που θα την υποδυόταν. Επί 6 μήνες έκανε μαθήματα πιάνου, δούλεψε στενά με έναν καθηγητή φωνολογίας αλλά και ένα κινησιολόγο. 

Φυσικά πέρα από το μουσικό κομμάτι, η δυσκολία εντοπίστηκε στο πώς θα υποδυόταν τον χαρακτήρα της, λαμβάνοντας υπόψη την εποχή που η σπουδαία καλλιτέχνιδα έζησε και τις συνθήκες που είχε βιώσει. Και παρά τον ενθουσιασμό της, έχοντας στο μυαλό της πως η ίδια η Aretha Franklin την είχε επιλέξει, η Hudson ένιωσε πως δεν έχει βιώσει ξανά μεγαλύτερη πίεση στη ζωή της. 

Σίγουρα, έχοντας ζήσει και η ίδια δύσκολες καταστάσεις - ο πρώην γαμπρός της σκότωσε τη μητέρα, τον αδερφό και τον 7χρονο ανηψιό της ηθοποιού - ένιωθε πιο σίγουρη να αναλάβει ένα τόσο απαιτητικό πρότζεκτ σε σχέση με παλιότερα. "Πιστεύω πως χρειαζόμουν τη δική μου ιστορία ζωής και εμπειρίες και απλά η ζωή να κυλήσει, πριν αναλάβω κάτι τέτοιο", δήλωσε η πρωταγωνίστρια της ταινίας "Respect".

Η ταινία κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 10 Σεπτεμβρίου, της οποίας την παραγωγή είχε αναλάβει η ίδια η Aretha Franklin λίγο πριν πεθάνει το 2018.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

Διαβάστε Επίσης