Meghan - Harry | O ιδιαίτερος τρόπος με τον οποίο τίμησαν τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου

Και το μήνυμα συμπαράστασης της βασίλισσας Ελισάβετ.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η 11η Σεπτεμβρίου έχει χαραχθεί βαθιά στην μνήμη όλων ως μία μαύρη επέτειος. Το τρομοκρατικό χτύπημα που δέχτηκαν οι Δίδυμοι Πύργοι πριν από 20 χρόνια, "άλλαξε" τη ζωή των Αμερικανών, ενώ αποτελεί ένα από τα πιο μελανά σημεία της ιστορίας των ΗΠΑ. Έπειτα από δύο δεκαετίες, οι μνήμες εξακολουθούν να είναι νωπές, με σημαντικές προσωπικότητες από όλο τον κόσμο, να αποδίδουν φόρο τιμής στα θύματα της τραγωδίας με αφορμή την επέτειο. Μεταξύ αυτών και η βασιλική οικογένεια, η οποία με τον τρόπο της φρόντισε να τιμήσει όσους χάθηκαν εκείνο το πρωινό του Σεπτεμβρίου.

Ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle έκαναν ειδικό αφιέρωμα στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης, απαριθμώντας ένα ένα τα 2.977 ονόματα των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στο World Trade Center, το Πεντάγωνο, και την πτήση United 93, στην αρχική σελίδα του φιλανθρωπικού ιδρύματος τους, Archewell. Η σελίδα είχε τίτλο "Εις μνήμην" σηματοδοτώντας την 20η επέτειο της τραγωδίας.

Δεν ήταν, ωστόσο, μόνο ο Δούκας και η Δούκισσα του Sussex που τίμησαν την ημέρα αυτή, αφού λίγες ώρες νωρίτερα η βασίλισσα Ελισάβετ έδειξε τη συμπαράστασή της, στέλνοντας ένα δημόσιο μήνυμα τόσο στον Πρόεδρο της Αμερικής, Joe Biden, όσο και σε όλους τους πολίτες των ΉΠΑ. Κατά τη διάρκεια της αλλαγής της βασιλικής φρουράς στο κάστρο του Windsor, η βασίλισσα υπέδειξε να παιχτεί ο Εθνικός Ύμνος της Αμερικής, "The Star-Spangled Banner", όπως ακριβώς είχε συμβεί είκοσι χρόνια πριν στο παλάτι του Buckingham ύστερα από το τρομοκρατικό χτύπημα.

"Καθώς σηματοδοτούμε την 20ή επέτειο από τις τρομερές επιθέσεις στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, οι σκέψεις και οι προσευχές μου - και αυτές της οικογένειάς μου και ολόκληρου του έθνους - παραμένουν με τα θύματα, τους επιζώντες και τις οικογένειες που επλήγησαν, καθώς και στους πρώτους ανταποκριτές και διασώστες, που κλήθηκαν στο καθήκον", δήλωσε η βασίλισσα Ελισάβετ.

Meghan - Harry | O ιδιαίτερος τρόπος με τον οποίο τίμησαν τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου