"Ο πρίγκιπας George δεν θα προλάβει να γίνει βασιλιάς", προβλέπει η διάσημη Βρετανίδα μυθιστοριογράφος Hilary Mantel

Η Mantel εκτιμά ότι το μέλλον της βρετανικής μοναρχίας είναι αμφίβολο.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η διάσημη Βρετανίδα μυθιστοριογράφος Hilary Mantel υποστήριξε σε πρόσφατη συνέντευξη της ότι το μέλλον της βρετανικής μοναρχίας είναι κάτι περισσότερο από αμφίβολο. 

Για όποιον έχει ζήσει έστω και για ένα μικρό διάστημα στην Αγγλία και έχει έρθει σε αληθινά στενή επαφή με τη βρετανική κουλτούρα και τον βρετανικό τρόπο αντίληψης της κοινωνίας και των πραγμάτων, ο παραπάνω ισχυρισμός φαντάζει κάτι το απόλυτα φουτουριστικό και εξωπραγματικό. Παρόλα αυτά, η Mantel το πιστεύει και έχει επιχειρήματα. 

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η πετυχημένη συγγραφέας στους Times ο πραγματικός λόγος που η μοναρχία δεν έχει απολύτως κανένα μέλλον είναι το γεγονός ότι "είναι εξαιρετικά δύσκολο να κατανοήσει κανείς τη βαθύτερη λογική ενός τέτοιου θεσμού στο πλαίσιο μίας σύγχρονης κοινωνίας. Στη σημερινή εποχή οι βασιλιάδες φαντάζουν περισσότερο σαν celebrities παρά σαν αυτό που ήταν πριν από πολλά χρόνια".

Από την άλλη η 69χρονη συγγραφέας πιστεύει ότι η Ελισάβετ και ο Κάρολος κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να σώσουν την "Επιχείρηση". Μάλιστα, η Mantel σχολίασε ότι ο πρίγκιπας της Ουαλίας είναι ένας "βαθιά σκεπτόμενος άντρας και είμαι βέβαιη ότι έχει σκεφτεί πολύ προσεκτικά πάνω στο τι σημαίνει στα αλήθεια ο ρόλος του και ποιες είναι απαιτήσεις πίσω από αυτόν τον ρόλο, παρά το γεγονός ότι θα γίνει βασιλιάς σε μία σύγχρονη εποχή". 

Στη συνέχεια η Hilary Mantel σχολιάζει πως "η μοναρχία είναι κάτι τόσο αρχαίο που πλέον έχει αποκτήσει θεϊκές διαστάσεις στη συνείδηση πάρα πολλών ανθρώπων". Αυτό όμως για εκείνη δεν σημαίνει ότι ο θεσμός θα έχει μεγάλη διάρκεια, ακόμα και στην Μεγάλη Βρετανία, μία χώρα όπου η πλειοψηφία λατρεύει τον οίκο των Ουίνδσορ. 

Συγκεκριμένα η Mantel προέβλεψε ότι η μοναρχιά θα εκπέσει στη Μεγάλη Βρετανία αφού ολοκληρωθεί ο κύκλος δύο γενεών και εξήγησε ότι ο Κάρολος και ο William θα προλάβουν σίγουρα θα γίνουν βασιλείς, δεν ισχύει το ίδιο, όμως, και για τον πρίγκιπα George, τρίτο στη σειρά διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο.

Οι δηλώσεις της διάσημης και πολύ αναγνωρισμένης συγγραφέως (η Μantel είναι η πρώτη γυναίκα που καταφέρνει να κερδίσει δύο φορές το βραβείο Booker, ενώ τα βιβλία της έχουν πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα σε ολόκληρο τον κόσμο) έφτασαν και στις πύλες του Μπάκινγχαμ, ωστόσο, οι εκπρόσωποι του παλατιού αρνήθηκαν να σχολιάσουν το οτιδήποτε.

Συνεχίστε την ανάγνωση στο womatoc.gr