Ο πρίγκιπας Κάρολος θυμάται την τελευταία συζήτησή του με τον πατέρα του, πρίγκιπα Φίλιππο

Ο πρίγκιπας Κάρολος ήταν συντετριμμένος μετά τον θάνατο του δούκα του Εδιμβούργου.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο πρίγκιπας Φίλιππος έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Απρίλιο σε ηλικία 99 ετών, αφήνοντας πίσω του ένα μεγάλο κενό στη βασιλική οικογένεια. Μέχρι το τέλος της ζωής του, ο δούκας του Εδιμβούργου δεν έχασε στιγμή το καυστικό χιούμορ του, για το οποίο φημιζόταν, με ένα νέο ντοκιμαντέρ να επιβεβαιώνει πως ο πρίγκιπας Φίλιππος πάντα ήξερε πώς να ελαφρύνει το κλίμα.

Διαβάστε Επίσης

Ένα νέο ντοκιμαντέρ του BBC, το οποίο είναι αφιερωμένο στον πρίγκιπα Φίλιππο, κάνει λόγο για τη ζωή του αλλα και τις τελευταίες του στιγμές μέσα από μαρτυρίες των μελών της βασιλικής οικογένειας. Ειδικότερα, στο "Prince Philip: The Royal Family Remembers”, που θα κάνει πρεμιέρα στις 22 Σεπτεμβρίου, ο γιος του, πρίγκιπας Κάρολος, θυμάται την τελευταία συζήτηση που είχε μαζί του μία μέρα πριν πεθάνει. 

Όπως θα εξηγήσει ο πρίγκιπας της Ουαλίας, ο ίδιος και ο πατέρας του συζητούσαν για τα 100α γενέθλιά του βασιλικού συζύγου, τα οποία θα γιόρτασε κανονικά στις 10 Ιουνίου. "Συζητάμε για τα γενέθλιά σου" απευθύνεται ο πρίγκιπας Κάρολος στον πρίγκιπα Φίλιππο, με τον τελευταίο να απαντάει "Θα πρέπει να είμαι ζωντανός γι'αυτό, σωστά;!". Ο πρίγκιπας Κάρολος αποκρίνεται "το ήξερα πως θα το πεις αυτό", αφού ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν γνωστός για το χιούμορ του. Και όπως το είχε προβλέψει, την επόμενη ημέρα ο δούκας του Εδιμβούργου έφυγε από τη ζωή, βυθίζοντας τη βασιλική οικογένεια στο πένθος.

Επιπλέον, κι άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας μίλησαν για τον πρίγκιπα Φίλιππο, όπως συνέβη και με τον πρίγκιπα Harry, ο οποίος δήλωσε πως ο παππούς του ήταν απλά ο εαυτός του χωρίς να απολογείται, ενώ την ίδια στιγμή πρόσφερε μεγάλη υποστήριξη στη σύζυγό του, βασίλισσα Ελισάβετ. "Από την οπτική της γιαγιάς μου, το να έχεις κάποιον στο πλευρό σου για 73 χρόνια γάμου - δεν γίνεται καλύτερο από αυτό", υπογραμμίζει ο δούκας του Sussex.  

Όσο για την κόρη της πριγκίπισσας Άννας και ξαδέρφη του πρίγκιπα Harry, Zara Tindall, δηλώνει για τον παππού της πως όσο μεγάλωνε, το μισούσε. "Ήταν ο χειρότερος ασθενής στον κόσμο. Αλλά, πραγματικά, δεν μπορούσες να προετοιμαστείς ποτέ για την απώλειά του γιατί ήταν πάντα εκεί", υποστήριξε η εγγονή του πρίγκιπα Φιλίππου. 

Διαβάστε Επίσης