Πριγκίπισσα Βεατρίκη | Γιατί το παιδί της θα λάβει τίτλο ευγενείας (ενώ της πριγκίπισσας Ευγενίας όχι)

Η βασιλική οικογένεια ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της πριγκίπισσας Βεατρίκης στις 19 Μαΐου.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η πριγκίπισσα Βεατρίκη έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί με τον Edoardo Mapelli Mozzi, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα έχει τίτλο ευγενείας, σε αντίθεση με τον γιο της αδερφή της, πριγκίπισσας Ευγενίας, ο οποίος δεν έχει λάβει κάποιο τίτλο. 

Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι ο Mapelli Mozzi, ο οποίος έχει ιταλικές ρίζες, έχει τον τίλο του Κόμη, όπως και η πριγκίπισσα Βεατρίκη που έλαβε τον τίτλο της κόμισσας μετά τον γάμο τους, συνεπώς και η κόρη τους θα αποκτήσει τον τίτλο της Nobile Donna.

Ο τίτλος που θα λάβει δεν προέρχεται από τη βρετανική βασιλική οικογένεια, αφού δεν έχει εκ γενετής κάποιο κληρονομικό δικαίωμα, όπως συνέβη και στην περίπτωση του August, του γιου της πριγκίπισσας Ευγενίας.

Σύμφωνα με το βασιλικό πρωτόκολλο, τα παιδιά της Βεατρίκης και της Ευγενίας, ακόμα κι αν πρόκειται για τις εγγονές της Βασίλισσας, δεν λαμβάνουν αυτόματα κάποιον τίτλο. Και αυτό συμβαίνει επειδή μόνο τα εγγόνια της βασίλισσας παίρνουν τίτλους ευγενείας και όχι τα δισέγγονά της, όπως συνέβη και στην περίπτωση του Archie, γιου του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle. Σε αντίθεση με τα παιδιά του δούκα και της δούκισσας του Cambridge που λόγω των θέσεων τους στη διαδοχή του βρετανικού θρόνου και μετά από παρέμβαση της Βασίλισσας Ελισάβετ, έχουν λάβει πριγκιπικούς τίτλους. 

Διαβάστε Επίσης

Πηγή: MadameFigaro.gr