Carolyn Bessette-Kennedy | 25 χρόνια μετά, το Narciso Rodriguez νυφικό της παραμένει το όνειρο κάθε νύφης

Ο γάμος της χρονιάς που κρατήθηκε επτασφράγιστο μυστικό, οι 35 καλεσμένοι και η "κληρονομιά" της Jackie Kennedy.

Ο γάμος της Carolyn Bessette και του John F. Kennedy Jr., αν και δεν θύμιζε σε τίποτα βασιλικό γάμο, ήταν το γεγονός που συγκρίθηκε όσο τίποτε άλλο με τον γάμο της πριγκίπισσας Diana και του πρίγκιπα Καρόλου. Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως οι Kennedy αποτελούσαν κατά κάποιο τρόπο τη βασιλική οικογένεια των ΗΠΑ. Στις 21 Σεπτεμβρίου του 1996, ο γιος του πρώην Προέδρου της Αμερικής και η σύντροφός του, αντάλλαξαν όρκους αιώνιας πίστης υπό άκρα μυστικότητα, με τα μέσα να μαθαίνουν για την τελετή δύο ημέρες μετά.

Διαβάστε Επίσης

Η τελετή

Ακόμα κι αν ο γάμος τους θα μπορούσε να αποτελέσει το απόλυτο κοινωνικό event της χρονιάς, με καλεσμένους το enfant gate της σοσιαλιτέ, το ζευγάρι προτίμησε να δώσει έναν πιο intimate χαρακτήρα στην τελετή, προσκαλώντας μόνο 35 άτομα. Ο γάμος τους πραγματοποιήθηκε στο νησί Cumberland της Georgia, στην πρώτη Αφρικανική Βαπτιστική Εκκλησία όπου δεν υπήρχε ηλεκτρικό ρεύμα, παρά μόνο αναμμένα κεριά που χάρισαν στην τελετή μια ρομαντική ατμόσφαιρα. Το ζευγάρι απέφυγε να δώσει στη δημοσιότητα το νέο, ενώ και οι κάτοικοι του νησιού δεν είπαν κουβέντα για το τι θα συνέβαινε εκεί. Και μπορεί η μητέρα του, Jackie Kennedy, να μη βρισκόταν στη ζωή για να παραβρεθεί στο ευτυχές γεγονός, όμως σίγουρα θα είχε την έγκρισή της. Όπως θα δηλώσει ο φωτογράφος του γάμου, Denis Reggie , "έχω δουλέψει για εκείνη σε μεγάλο αριθμό περιστάσεων μέσα στα χρόνια, και ήταν σε πολλά πράγματα, για τον κόσμο και για εμένα, μία γυναίκα απίστευτης κομψότητας, αλλά ανεπιτήδευτης. Σκέφτηκα, πως η επιλογή του σκηνικού, η απλότητα των λουλουδιών, ακόμα και το φόρεμα και το σχέδιο, τα πάντα ήταν υπέροχα και καθόλου υπερβολικά. Η Jackie Kennedy Onassis ήταν η βασίλισσα αυτή της απλότητας", προσθέτοντας πως η μητέρα του Kennedy θα ήταν πολύ περήφανη.

Οι καλεσμενοι 

Όπως προαναφέρθηκε το ζευγάρι προτίμησε να πραγματοποιήσει μία low-profile τελετή, έχοντας κοντά του τους αγαπημένους φίλους και συγγενείς. Ανάμεσα στους 35 καλεσμένους ήταν και ο πρώτος ξάδερφος του Kennedy, Anthony Radziwiłl και ο αδερφός του Lee Radziwill, που διατέλεσε και κουμπάρος του, η αδερφή του Caroline, που ήταν η κουμπάρα της Bessette, ο θείος του, Ted Kennedy και άλλοι πολλοί από την οικογένεια. Οι καλεσμένοι φέρεται πως έμαθαν για το γεγονός 5 ημέρες νωρίτερα, ώστε να μη διαρρεύσει τίποτα στον Τύπο, οι οποίοι ταξίδεψαν με ιδιωτικό αεροσκάφος στη Φλόριντα και αργότερα με πλοίο για να φτάσουν στο νησί Cumberland. Όλοι έμειναν στο ιστορικό Greyfield Inn, όπου πραγματοποιήθηκε και η δεξίωση. 

Το νυφικό

25 χρόνια μετά τον γάμο τους, το νυφικό της Carolyn Bessette ήταν η επιτομή της κομψότητας αλλά και της διαχρονικότητας, καθώς πολλές νύφες εν έτει 2021 εμπνέονται από την iconic εμφάνιση. Η Bessette για την ιδιαίτερη στιγμή της, επέλεξε να φορέσει μία δημιουργία του πολύ κοντινού της φίλου και σχεδιαστή Narciso Rodriguez, με τον οποίο είχε δουλέψει στην Calvin Klein. Η συνάντηση των δύο λόγω της ειδικής αυτής περίστασης ήταν αρκετή για να βάλει το Rodriguez στον χάρτη της μόδας, ο οποίος έναν χρόνο αργότερα λάνσαρε το δικό του brand. "Ήταν μία σπουδαία στιγμή στην καριέρα μου αλλά και μία όμορφη στιγμή στην προσωπική μου ζωή. Κάποια που αγαπούσα πολύ μου ζήτησε να φτιάξω το πιο σημαντικό φόρεμα της ζωής της" είχε δηλώσει ο σχεδιαστής σε συνέντευξή του το 2008.

Τρία χρόνια αργότερα, το ζευγάρι σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα όταν το μικρό ιδιωτικό αεροσκάφος που οδηγούσε ο Kennedy, προσέκρουσε κοντά στο Martha's Vineyard στις 16 Ιουλίου του 1999.

Διαβάστε Επίσης