6 συμβουλές από διάσημες γυναίκες άνω των 60 που μετέτρεψαν την ηλικία τους σε πλεονέκτημα

Μαζί με την ηλικία έρχεται η σοφία που καταρρίπτει κάθε ηλικιακό ταμπού και ανασφάλεια.

Εδώ και αρκετές δεκαετίες εκατομμύρια γυναίκες - ειδικά από τον χώρο του θεάματος- έχουν μπει άθελά τους σ' έναν φαύλο κύκλο κυνηγιού της νεότητας, προσπαθώντας μάταια να σταματήσουν τον χρόνο και να κρατήσουν λίγο ακόμα την ομορφιά και τη φρεσκάδα των πρώτων ετών. Και όσο το Hollywood ακυρώνει οποιαδήποτε γυναίκα περάσει το ορόσημο των 50 και των 60 ετών ή χάσει την εικόνα που συνήθιζε να την κατατάσσει στις πιο θελκτικές της εποχής της και τής άνοιγε πόρτες, εκείνες εθίζονται στο να διατηρήσουν τη νιότη τους, χωρίς να μπορούν να συμφιλιωθούν με την ιδέα του χρόνου. 

Διαβάστε Επίσης

Χωρίς να τις κρίνουμε γιατί το φταίξιμο πέφτει φανερά στο μοντέλο που το Hollywood θέλει να προωθεί, με το οποίο εν έτει 2021 εξακολουθεί να γαλουχεί γυναίκες και άντρες, διατηρώντας τη νοοτροπία κατά την οποία μία γυναίκα όταν μεγαλώνει, έχει ξοφλήσει, οφείλουμε να υπογραμμίσουμε πως δυστυχώς η άρνηση της πραγματικότητας έχει συνήθως αρνητικά αποτελέσματα. Φυσικά, πέρα από την προσπάθεια του Hollywood, δεν είναι παράλογο κάποιος να "θρηνεί" το κομμάτι του εαυτού του που έχασε και δεν θα ξαναλάβει ποτέ πίσω. Άλλωστε, υπάρχει και ιατρικός όρος που περιγράφει τον φόβο του γήρατος, τον οποίο η ψυχολόγος Rose Aghdami ονομάζει "gerascophobia". Σύμφωνα με την κατάσταση αυτή, ένα άτομο έχει την τάση να θέλει να κάνει συνεχώς αλλαγές στην εμφάνισή του λόγω του γήρατος, νιώθοντας πως δεν μπορεί να ελέγξει την ίδια του τη ζωή, με αποτέλεσμα να βιώνει από εφίδρωση μέχρι κρίσεις πανικού.

Όμως, αν δούμε τα πράγματα από διαφορετική σκοπιά, η αλλαγή αυτή δεν είναι απαραίτητα κακή και συχνά "πάει πακέτο" με τη σοφία που σε νεαρότερη ηλικία δεν θα υπήρχε η δυνατότητα της κατάκτησής της. Τουλάχιστον αυτό πιστεύουν 6 διάσημες γυναίκες που έχουν περάσει την ηλικία των 60 και έχουν τις καλύτερες συμβουλές να προσφέρουν σε άλλες γυναίκες για να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους σε κάθε ηλικία. 

Helen Mirren

Helen Mirren

Η Helen Mirren έχει ανακαλύψει το μυστικό που σε κρατάει νέο και όπως υπογραμμίζει δε βρίσκεται σε κάποια κρέμα αντιγήρανσης. Πιο συγκεκριμένα, η οσκαρική ηθοποιός πιστεύει πως παραμένεις νέος αν αγκαλιάσεις την ηλικία σου. "Είναι απίστευτα ενοχλητικό στις γυναίκες της ηλικίας μου και σε άλλες που ακολουθούν να χρησιμοποιούν προϊόντα που πωλούνται σε πρόσωπα 15χρονων κοριτσιών. Δεν θέλω να πεθάνω νέα, γι'αυτό και θα γεράσω. Νομίζω το να μείνεις ενεργός στη ζωή, να είσαι περίεργος για αυτή, να παραμείνεις με μία αίσθηση μάθησης για τη ζωή, συνεχώς, πιστεύω αυτά είναι τα πράγματα, που σε κάνουν να παραμένεις νέος", είπε πολύ σωστά η 76χρονη ηθοποιός.
 

Sharon Stone

Sharon Stone

H 63χρονη Sharon Stone χαίρεται τη ζωή της και νιώθει το ίδιο όμορφη με την εποχή που βρισκόταν στην κορυφή. Όπως έχει παραδεχθεί, είναι ευγνώμων που μεγαλώνει. "Είμαι τόσο ευγνώμων με το σώμα μου. Άρχισα να καταλαβαίνω πως θα γινόμουν σαν κάποια Ευρωπαία γυναίκα που έγινε πιο όμορφη μεγαλώνοντας και που μπορούσε να καταλάβει πως οι γυναίκες είναι πιο όμορφες από τα κορίτσια επειδή γνωρίζουν κάτι", είχε απαντήσει στην ερώτηση σχετικά με την ηλικία της. 

Jamie Lee Curtis

Jamie Lee Curtis

Η Jamie Lee Curtis έχει αναφερθεί πολλές φορές στο στίγμα της ηλικίας και στο πόσο πολύ τη νευριάζει που οι άνθρωποι ψάχνουν τρόπο για να μη γεράσουν, παρά δε δέχονται τη διαδικασία αυτή ως μία φυσική εξέλιξη, όπως η απαλότητα και το άρωμα ενός μωρού. "Το να μεγαλώνεις είναι η ανθρώπινη εξέλιξη στην πιο αγνή μορφή της", είχε δηλώσει το 2012, με την ίδια να προσθέτει πως άνθρωποι άνω των 60 έχουν να προσφέρουν εμπειρία σε άλλους ανθρώπους και να δώσουν πολλά παραπάνω. "Είναι πολύ εύκολο να καθίσεις απλά και να βλέπεις τηλεόραση και απλά να αφήσει τη ζωή να σε προσπερνάει. Ίδρωσε. Δεν μπορούμε ποτέ να πούμε πως έχουμε κάνει αρκετά", είχε πει χαρακτηριστικά η ηθοποιός.

 

Glenn Close

Glenn Close

H Glenn Close αποτελεί η εξαίρεση στον κανόνα του Hollywood, η οποία σε ηλικία 74 ετών συνεχίζει να κυριαρχεί στον χώρο, παραμένοντας πάντα σύγχρονη. Η ίδια είχε δηλώσει το 2007 όταν έκλεισε τα 60 πως εν τέλει δεν ήταν ο εφιάλτης που φοβόταν. Ειδικότερα, η ηθοποιός είχε πει :"Σε όλη σου τη ζωή, πιστεύει πως στα 60 είσαι αρχαίος και ξαφνικά ανακαλύπτεις πως το να είσαι 60 δεν σε κάνει να νιώθεις διαφορετικά. Νιώθω πιο δυνατή και πιο προσηλωμένη. Αυτή είναι η καλύτερη στιγμή της ζωής μου".

Oprah Winfrey

Oprah Winfrey

Αποτελεί πρότυπο για τις γυναίκες τις τελευταίες δεκαετίες και έχει καταφέρει να εμψυχώσει πολλές από αυτές να είναι ο εαυτός τους. Η 67χρονη παρουσιάστρια εντοπίζει το κλειδί της επιτυχίας στην ειλικρίνια του εαυτού σου. "Εννοείται πως θέλω να φαίνομαι στα καλύτερά μου. Θέλω να νιώθω δυνατή και γεμάτη ενέργεια. Όμως γνωρίζω με σιγουριά πως το μονοπάτι για την καλύτερη ζωή σου δεν είναι ο δρόμος της άρνησης. Είναι το να σου ανήκει κάθε στιγμή και να τη διεκδικείς τώρα. Και με ευγνωμοσύνη να αποδέχεσαι την ηλικία που είσαι", είχε δηλώσει η Winfrey πριν από μερικά χρόνια. 

Iman

Iman

Η 66χρονη Iman είναι ένα σωστό παράδειγμα γυναίκας που έχει μεγαλώσει με χάρη. Όταν ρωτήθηκε το 2018 στο Harper's Bazaar ποιο είναι το μυστικό της, το σούπερ μόντελ απάντησε πως "Φιλοσοφικά; Δε δίνω σημασία. Πρακτικά; Φροντίζοντας το δέρμα σου".