Ποια επαναστάτρια και μέλος των Windsor έσπασε τους περισσότερους royal κανόνες με το νυφικό της;

Tόλμησε να αψηφήσει το πρωτόκολλο και πραγματοποίησε έναν από τους πιο απλούς βασιλικούς γάμους όλων των εποχών.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Όταν μιλάμε για βασιλικούς γάμους, αναπόφευκτα έρχεται στην επιφάνεια και το θέμα των νυφικών. Η Kate Middleton και η Lady Di είναι μόνο μερικές από τις royals που είναι γνωστές για τις υπέροχες νυφικές τους εμφανίσεις. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι εκπρόσωποι της βασιλικής οικογένειας που έχουν επιλέξει να φορούν ένα απλό σχέδιο για τη μεγάλη μέρα. 

Τέτοια είναι η περίπτωση της πριγκίπισσας Μαργαρίτας, αδελφής της βασίλισσας Ελισάβετ Β', η οποία παντρεύτηκε τον Antony Armstrong-Jones στις 6 Μαΐου 1960, φορώντας ένα από τα πιο πρωτοποριακά βασιλικά νυφικά. Το φόρεμα  όχι μόνο ξεχώριζε για την απλότητά του, αλλά και για το σχέδιό του που έσπαγε τους περισσότερους κανόνες.

Ποια επαναστάτρια και μέλος των Windsor έσπασε τους περισσότερους royal κανόνες με το νυφικό της;
Η πριγκίπισσα Μαργαρίτας, αδελφή της βασίλισσας Ελισάβετ Β', στον γάμο της με τον Antony Armstrong-Jones. (Getty Images)

Πώς ήταν το νυφικό της πριγκίπισσας Μαργαρίτας; 

Σύμφωνα με το περιοδικό Tatler, η πριγκίπισσα φόρεσε ένα φόρεμα από μεταξωτή οργάντζα για τον γάμο της, με στενή μέση, μακριά μανίκια και V ντεκολτέ. Το σχέδιο ήταν του Norman Hartwell, ο οποίος σχεδίασε και το νυφικό της βασίλισσας Ελισάβετ.

Eλισάβετ
Η βασίλισσα Ελισάβετ Β', τότε πριγκίπισσα Ελισάβετ, και ο σύζυγός της, δούκας του Εδιμβούργου, το 1957, την ημέρα του γάμου τους.

Από την πλευρά του, το περιοδικό Life σημειώνει ότι το φόρεμα της αδερφής της Ελισάβετ ήταν "το πιο απλό στην ιστορία", όχι επειδή το δικαιολογούσε η περίσταση, αλλά επειδή το ζήτησε η ίδια η Μαργαρίτα. Σύμφωνα με το Tatler, η πριγκίπισσα ζήτησε ένα minimal φόρεμα που "δεν θα επισκίαζε τη μικροκαμωμένη σιλουέτα της".

Μαργαρίτα
Το σχέδιο του νυφικού της πριγκίπισσας Μαργαρίτας. 

Εκτός από το ότι ήταν αξιοσημείωτο για την απλότητά του, το νυφικό της μικρότερης κόρης του Γεωργίου ΣΤ΄ έμεινε στην ιστορία για το γεγονός ότι διέθετε μια ουρά υφάσματος μήκους 30 μέτρων, κάτι που πολλοί θεώρησαν παραβίαση προηγούμενων καθιερωμένων πρωτοκόλλων. Για να καταλάβετε, αξίζει να αναφέρουμε ότι η ουρά του νυφικού της Ελισάβετ Β' είχε μήκος μόλις 4 μέτρα.

Βασίλισσα Ελισάβετ

Tο φόρεμα της Μαργαρίτας δεν είχε λουλουδάτα κεντήματα ή άλλα μοτίβα, αλλά απλή μεταξωτή οργάντζα, γεγονός που το έκανε να ξεχωρίζει ακόμη περισσότερο από αυτά που επέλεξαν οι άλλες βασιλικές νύφες. "Ήταν αναζωογονητικά μοντέρνο και έγινε αμέσως επιτυχία στον χώρο της μόδας", σημειώνει το Tatler.

Με τιάρα από δημοπρασία

Επιπλέον, σπάζοντας τη βασιλική παράδοση, η πριγκίπισσα Μαργαρίτα επέλεξε να συνδυάσει το νυφικό της με μια τιάρα που αγόρασε σε δημοπρασία αντί να δανειστεί μία από τη συλλογή της βασιλικής οικογένειας.

Σύμφωνα με το περιοδικό People, η νυφική ​​τιάρα της Μαργαρίτας ονομαζόταν "Poltimore" και προηγουμένως ανήκε στη Lady  Florence Poltimore. Το κομμάτι σχεδιάστηκε από τον Garrard και μπορούσε να μετατραπεί σε κολιέ με καρφίτσες, το οποίο η πριγκίπισσα φορούσε αρκετές φορές σε όλη της τη ζωή.

Διαβάστε Επίσης