Bασίλισσα Σοφία | Το πάθος που μοιράζεται με την Kate Middleton

H μητέρα του Felipe έχει ένα χόμπι που αγαπά και η πριγκίπισσα της Ουαλίας.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Φανταστείτε πως βρίσκετε στους κήπους του βασιλικού Παλατιού της Μαδρίτης μια ηλιόλουστη μέρα.  Βλέπετε την πριγκίπισσα Leonor να κρατάει μια φωτογραφική και να εστιάζει την κάμερα στην αδερφή της. Η Infanta Sofia γελάει, αγγίζει τα μαλλιά της και σκύβει μπροστά και χαμογελάει γεμάτη αυτοπεποίθηση. Οι αδερφές καταλήγουν να γελούν και το έργο τους ηχογραφείται από ένα τρίτο πρόσωπο. Οι εικόνες εμφανίστηκαν στον Τύπο αυτή την Κυριακή, ευγενική προσφορά της μελλοντικής βασίλισσας της Ισπανίας.

H πριγκίπισσα Leonor άνοιξε μέρος του προσωπικού άλμπουμ που μοιράζεται με την Infanta Σοφία και ξαφνικά όλοι γίναμε μάρτυρες προσωπικών στιγμών της βασιλικής οικογένειας. Και μάθαμε ότι η πριγκίπισσα παίζει με τον φακό, κάτι που η γιαγιά της, η βασίλισσα Σοφία, έκανε πάντα, αν και χωρίς να δείχνει τα αποτελέσματα στο ευρύ κοινό.  

Bασίλισσα Σοφία | Το πάθος που μοιράζεται με την Kate Middleton
Η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας υποδέχεται τον τραγουδιστή Julio Iglesias και την οικογένειά του στο Παλάτι, το 1980 στη Μαδρίτη. (Getty Images)

Πάθος για φωτογραφία

Δεν υπήρχε στιγμή που να μην μπορούσε να αντισταθεί, και σε κάθε γιορτή, ήταν εκεί, με την κάμερα στο χέρι. Η μητέρα του Felipe διατηρεί το πάθος της για τη φωτογραφία εδώ και δεκαετίες, αν και τώρα, καθώς είναι όλοι μεγαλύτεροι και δεν υπάρχουν τόσες πολλές εορταστικές συγκεντρώσεις, δεν μπορεί να φωτογραφίσει την οικογένεια, το πιο πολύτιμο θέμα της.

Η βασίλισσα Σοφία έχει δεκάδες άλμπουμ φωτογραφιών, οργανωμένα με προσοχή ανάλογα με την εποχή και τις περιστάσεις. Όσοι τη γνωρίζουν λένε ότι είναι ένα από τα αγαπημένα της πράγματα: να κάθεται άνετα σε μια πολυθρόνα και να ξεφυλλίζει τις σελίδες των φωτογραφικών άλμπουμ της, αναπολώντας παλιές εποχές, οικογενειακά ταξίδια και προσωπικές και διασκεδαστικές στιγμές διακοπών.

Υπάρχουν εικόνες από ιδιωτικά πάρτι που διοργάνωσε η πρώην βασιλική οικογένεια, στα οποία η επίτιμη βασίλισσα φωτογραφίζεται με μερικές από τις κόρες και τα εγγόνια της να ποζάρουν γι' αυτήν. Η βασίλισσα Σοφία έχει μια καλή κάμερα, μια συσκευή που δεν εξαφανίστηκε με την έλευση των κινητών τηλεφώνων. Μάλιστα η βασιλομήτωρ συνεχίζει να εμφανίζει τις φωτογραφίες με τον παραδοσιακό τρόπο.

Όπως και να 'χει, μόνο λίγοι προνομιούχοι άνθρωποι είχαν πρόσβαση σε αυτό το τεράστιο αρχείο εικόνων που η βασίλισσα Σοφία δημιούργησε όλα αυτά τα χρόνια. Στις εικόνες εμφανίζονται τα παιδιά της, το επίκεντρο του φωτογραφικού της χόμπι, καθώς και τα εγγόνια της. Να θυμίσουμε πως η φωτογραφία είναι από τις πιο αγαπημένες ενασχολήσεις της Kate Middleton. Η πριγκίπισσα της Ουαλίας επιδιώκει συχνά να ανεβάζει στιγμιότυπα οικογενειακά, ενώ ποτέ δεν παραλείπει να φωτογραφίζει τα τρία παιδιά της την ημέρα των γενεθλίων τους. 

Το περίεργο με τη βασίλισσα Σοφία είναι ότι υπάρχουν πολλές εικόνες του συζύγου της, βασιλιά Χουάν Κάρλος Α΄, παρόλο που γνωρίζουμε ότι είναι σε διάσταση εδώ και πολλά χρόνια. Παρά τον χωρισμό, η βασίλισσα Σοφία συνοδεύει τον Δον Χουάν Κάρλος εδώ και χρόνια σε ιδιωτικά ταξίδια με φίλους.

Bασίλισσα Σοφία
Η Ισπανική βασιλική οικογένεια (από αριστερά προς τα δεξιά) Η Letizia, η Infanta Σοφία, η βασίλισσα Σοφία και η πριγκίπισσα Leonor στην Πασχαλινή Λειτουργία στον καθεδρικό ναό της Πάλμα ντε Μαγιόρκα, στις 4 Απριλίου 2010. (Getty Images)

Η ποιότητα των φωτογραφιών δεν είναι επαγγελματική, φυσικά, αλλά το περιεχόμενό τους από μόνο του θα άξιζε εκατομμύρια. Ωστόσο ξέρουμε ότι αυτές είναι εικόνες που δεν θα δουν ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Διαβάστε Επίσης