Βασίλισσα Ελισάβετ | Η νέα απώλεια που την συγκλόνισε μετά τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου

Έφυγε από τη ζωή ένας στενός φίλος της βασιλικής οικογένειας.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η βασίλισσα Ελισάβετ έχει δοκιμαστεί τον τελευταίο καιρό από πολλές απώλειες. Μετά τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου που την άφησε μόνη στη ζωή και στον θρόνο μετά από 73 χρόνια αλλά και τον θάνατο του Fergus, του αγαπημένου της corgis που είχε υιοθετήσει όταν ήταν 5 μηνών, η βασίλισσα έχασε κι έναν πολύ καλό της φίλο.

Ο ήρωας πολέμου και αρχηγός σκοτσέζικης φατριάς Captain Alwyne Arthur Compton Farquharson που είχε τιμηθεί για τον ρόλο του στη μάχη της Νορμανδίας έφυγε σε ηλικία 102 ετών. Ο Farquharson ήταν στενός φίλος του πρίγκιπα Φιλίππου και γείτονας της βασίλισσας στο κάστρο Balmoral όπου περνάει πάντα τις διακοπές της. Η βασίλισσα Ελισάβετ και ο δούκας του Εδιμβούργου συνήθιζαν να συναντούν τον Captain Alwyne στην εκδήλωση Braemar Highland.

Βασίλισσα Ελισάβετ | Η νέα απώλεια που την συγκλόνισε μετά τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου
H βασίλισσα Ελισάβετ με τον πρίγκιπα Φίλιππο και τον πρίγκιπα Κάρολο στην εκδήλωση Braemar Highland.

O Farquharson πέθανε στο σπίτι του στο Norfolk κι είχε αποκτήσει πέντε θετά παιδιά από τους δύο γάμους του, αρχικά με την δημοσιογράφο της Vogue Frances Gordon, η οποία έφυγε από τη ζωή το 1991, και μετά τον θάνατό της με τη Patricia de Winton, Madame Farquharson.

Η 95χρονη μονάρχης παρά τις δυσκολίες που έχει περάσει τον τελευταίο χρόνο φαίνεταιο ότι βρίσκει δύναμη να συνεχίσει τον καθήκον της με την ίδια όρεξη και διάθεση, Σύμφωνα με τον συγγραφέα του βιβλίου 'The Queen', Matthew Dennison, αυτό οφείλεται στην πίστη της στον Θεό που είναι και το μεγαλύτερο στήριγμα της βασίλισσας όλα αυτά τα χρόνια. "Εχει μια βαθιά θρησκευτική πίστη. Ένα από τα πράγματα που έκανε κατά τη διάρκεια όλων αυτών ήταν να προσεύχεται. Έχει επίσης μια πιστή ομάδα ανθρώπων βοηθών και φίλων που υπήρξε ένα σύστημα υποστήριξης για εκείνη”, αναφέρει ο συγγραφέας στο νέο του βιβλίο για την Ελισάβετ τονίζοντας πως "είναι μια μονάρχης που έδωσε μια υπόσχεση μπροστά στον Θεό για να εκπληρώσει το καθήκον της. Και είναι μια υπόσχεση που έχει πάρει πολύ σοβαρά στη ζωή της. Ακόμα και σαν νέα κοπέλα αντιμετώπιζε μια βαριά προσδοκία για το τι τύπος βασίλισσας έπρεπε να γίνει. Έχει αγκαλιάσει αυτόν τον ρόλο”.

Διαβάστε Επίσης