Ο Bill Clinton εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο

Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες σε νοσοκομείο της Καλιφόρνιας.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Με τους γιατρούς του να βεβαιώνουν πως η κατάστασή του δεν έχει να κάνει με τον κορονοϊό, οι εκπρόσωποι του Bill Clinton ανακοίνωσαν πως ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ βρίσκεται από την περασμένη Τρίτη σε νοσοκομείο της Καλιφόρνιας με συμπτώματα λοίμωξης. 

Διαβάστε Επίσης

"Την Τρίτη το βράδυ, ο Πρόεδρος Clinton εισήχθη στο Ιατρικό Κέντρο UCI για να λάβει θεραπεία για μία λοίμωξη που δεν έχει να κάνει με τον κορονοϊό. Αναρρώνει, είναι σε καλή διάθεση και είναι απίστευτα ευγνώμων για τους γιατρούς, τις νοσοκόμες και το προσωπικό που του παρέχουν εξαιρετική φροντίδα" δήλωσε ο Angel Ureña, ο εκπρόσωπος του Προέδρου μέσω ανακοίνωσης την Πέμπτη. 

Όσο για τους γιατρούς του, ενημέρωσαν πως η κατάστασή του είναι πολύ καλή, ενώ ακόμα του χορηγείται αγωγή. "Παραμένει στο νοσοκομείο για συνεχή παρακολούθηση. Ύστερα από δύο ημέρες θεραπείας τα λευκά αιμοσφαίρια υποχωρούν και ανταποκρίνεται καλά στα αντιβιοτικά. Η ιατρική ομάδα της Καλιφόρνιας είναι σε συνεχή επικοινωνία με την ιατρική ομάδα του Προέδρου στη Νέα Υόρκη, συμπεριλαμβανομένου και του καρδιολόγου του. Ελπίζουμε να γυρίσει σύντομα στο σπίτι", είπαν χαρακτηριστικά οι γιατροί του νοσοκομείου. 

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Bill Clinton ένιωσε αδιαθεσία ενώ βρισκόταν σε επαγγελματικό ταξίδι στην Καλιφόρνια. Αμέσως εισήχθη στο νοσοκομείο, όπου διέγνωσαν πως είχε ουρολοίμωξη, η οποία είχε μετατραπεί σε μία πιο σοβαρή λοίμωξη. Ευτυχώς, όμως, η κατάστασή του δεν είχε να κάνει ούτε με την covid-19 αλλά ούτε και με καρδιολογικά προβλήματα, καθώς μην ξεχνάμε πως ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ το 2004 είχε υποβληθεί σε επέμβαση τετραπλού bypass, αφού οι γιατροί είχαν ανακαλύψει σοβαρές βουλωμένες αρτηρίες, ενώ το 2010 είχε λάβει δύο στεφανιαία stent λόγω επιπλοκής από την προηγούμενη εγχείρηση. Τέλος, το 2015 ο Clinton είχε υποβληθεί σε μία ακόμη επέμβαση για να επιδιορθωθεί ο μερικώς προβληματικός πνεύμονας του.

Παρ' όλ' αυτά, ο 75χρονος πρώην Πρόεδρος ήδη έχει σηκωθεί από το κρεβάτι και βρίσκεται σε πολύ καλή διάθεση, γεγονός που μαρτυρά πως σύντομα θα επιστρέψει στο σπίτι του.

Διαβάστε Επίσης