Η μοχθηρή κίνηση της Camilla λίγο πριν από τον γάμο της πριγκίπισσας Diana και του Καρόλου

Η σχέση της με τον Κάρολο στάθηκε εμπόδιο στον γάμο του πρίγκιπα της Ουαλίας με τη Diana.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Πολλά έχουν γραφεί για τον γάμο της πριγκίπισσας Diana και του πρίγκιπα Καρόλου, για τη δύσκολη επικοινωνία τους και το γεγονός πως ο πρίγκιπας της Ουαλίας δεν ξέχασε ποτέ την πρώτη του αγάπη, την Camilla Parker Bowles. Όσο κι αν προσπάθησε να δημιουργήσει μία νέα ζωή, επιλέγοντας την πριγκίπισσά του, δυστυχώς το παραμύθι κατέληξε σε εφιάλτη. Ακόμα και σήμερα, πολλοί είναι εκείνοι που δεν αποδέχονται την Camilla- σήμερα δούκισσα της Κορνουάλης- ως μέλος της βασιλικής οικογένειας, καθώς η συμπεριφορά της δεν ήταν και η καλύτερη απέναντι στην πριγκίπισσα του λαού.

Διαβάστε Επίσης

Ειδικότερα, στο νέο ντοκιμαντέρ του CNN "Diana", η συγγραφέας Bidisha Mamata, υπογραμμίζει μία πολύ συγκεκριμένη κίνηση της Camilla, λίγο πριν από τον γάμο της πριγκίπισσας Diana ως άκρως μοχθηρή. Όπως γνωρίζουμε, η Camilla προσπάθησε στην αρχή να πλησιάσει την πριγκίπισσα Diana ως φίλη, με τον φωτογραφικό φακό να έχει απαθανατίσει τις δύο κυρίες σε διάφορες στιγμές μαζί. Ήταν τότε που η πριγκίπισσα Diana κατάλαβε πως η σχέση του μέλλοντα συζύγου της και της υποτιθέμενης φίλης της δεν ήταν τόσο απλή και φιλική. 

Πιο συγκεκριμένα, η Mamata αναφέρθηκε στο γεγονός που έκανε να παρομοιάσει την Camilla με ένα mean girl σαν εκείνα της ομώνυμης ταινίας. "Η Camilla Parker άφησε στη Diana ένα σημείωσα που έγραφε 'πόσο ευχάριστα νέα. Θα ήθελα πολύ να δω το δαχτυλίδι των αρραβώνων", δήλωσε η δημοσιογράφος, προσθέτοντας πως η κίνηση αυτή έδειχνε ποιος είχε το πάνω χέρι, ενώ παράλληλα φάνηκε ως ένα πολύ ποταπό συμβάν. 

Πρίγκιπας Κάρολος - Καμίλα Πάρκερ

Παράλληλα, πολλοί είναι ειδικοί που συμφωνούν πως η σχέση της Camilla και του Καρόλου ήταν πάντα ζήτημα στον γάμο του με την Diana. Όπως θα θυμηθεί η Jennie Bond του BBC, η Diana ήξερε από πολύ νωρίς τη φύση της σχέσης των δύο. "Στο ντοκιμαντέρ 'In Diana’s own words', μου είπε ότι ο οποιοσδήποτε γάμος του πρίγκιπα Καρόλου δεν θα μπορούσε να είναι τόσο δυνατός όσο η σχέση που είχε με την Camilla", υποστήριξε η ανταποκρίτρια του BBC. 

Εξάλλου, η πριγκίπισσα του λαού είχε αντιμετωπίσει την Camilla κατά πρόσωπο το 1989, λέγοντάς της ξεκάθαρα πως γνωρίζει τι συμβαίνει. "Ξέρω τι συμβαίνει μεταξύ εσού και του Καρόλου και θέλω να το ξέρεις αυτό" είπε η Diana στην Camilla , με την τελευταία να τη ρωτάει "Έχεις οτιδήποτε ήθελες στη ζωή σου. Έχεις στα πόδια σου όλους τους άντρες του κόσμου οι οποίοι είναι ερωτευμένοι μαζί σου και έχεις και δύο πανέμορφα παιδιά, τι άλλο περισσότερο θέλεις;", με την πριγκίπισσα του λαού να της απαντά "Τον σύζυγό μου". Η Diana, μάλιστα, συνέχισε, λέγοντάς της "Συγγνώμη που είμαι στα πόδια σας, θα πρέπει να είναι κόλαση και για τους δυο σας. Αλλά γνωρίζω τι συμβαίνει. Μην μου φέρεστε σαν να είμαι ηλίθια". 

Η Camilla και ο Κάρολος ξεκίνησαν τη σχέση τους το 1970, όταν όμως ο πρίγκιπας της Ουαλίας έφυγε για το βασιλικό Ναυτικό, το ζευγάρι έκοψε επαφές. Όταν ο Κάρολος επέστρεψε από τη θητεία του, εκείνη ήταν ήδη αρραβωνιασμένη με τον Andrew Parker Bowles, τον οποίο παντρεύτηκε το 1973. Παρόλα αυτά, οι πρώην σύντροφοι διατήρησαν μία στενή σχέση, με τον Κάρολο να γίνεται ο νονός του γιου της, Tom. Το 1980, ο πρίγκιπας Κάρολος αποφάσισε να ξαναφτιάξει τη ζωή του, ξεκινώντας μία σχέση με τη 18χρονη τότε Lady Diana Spencer, με την οποία αρραβωνιάστηκε λίγους μήνες αργότερα, πραγματοποιώντας τον γάμο τους τον Ιούλιο του 1981.

Παρά τα όσα έχουν ειπωθεί σχετικά με την παράνομη σχέση του με την Camilla, ο ίδιος στην πιστοποιημένη βιογραφία του αναφέρει πως το 1986 έγινε η αρχή, αφού αναγκάστηκε να το παραδεχθεί μετά τις συνεντεύξεις της Diana το 1992. 

Εν τέλει, και οι δυο αποδεσμεύτηκαν από τους συζύγους τους, ο πρίγκιπας Κάρολος πήρε επίσημα διαζύγιο το 1996, αφού ο χωρισμός είχε ανακοινωθεί 4 χρόνια νωρίτερα, ενώ η Camilla το 1995. Ο γάμος του πρίγκιπα της Ουαλίας και της δούκισσας της Κορνουάλης πραγματοποιήθηκε το 2005 σε κλειστό οικογενειακό κύκλο, με τη βασίλισσα Ελισάβετ να μην παραβρίσκεται στην τελετή, αφού δεν ήταν θρησκευτική, δεδομένου ότι ερχόταν σε σύγκρουση με τον ρόλο της ως υπέρτατη Κυβερνήτης της Εκκλησίας της Αγγλίας.

Διαβάστε Επίσης