Η νέα κρίση που καλείται να αντιμετωπίσει η βασίλισσα Ελισάβετ | Η απόφαση που πήρε και δεν άρεσε στους Βρετανούς

Η 95χρονη μονάρχης έχει προβλήματα μετά τη νέα απόφασή της για τον πρίγκιπα Harry.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η βασίλισσα Ελισάβετ είναι το πιο δημοφιλές άτομο στη Μεγάλη Βρετανία, όμως φαίνεται ότι η δημοτικότητά της μπορεί να κλονιστεί μετά την απόφαση που πήρε σχετικά με τον πρίγκιπα Harry και τη Meghan Markle.

Η 95χρονη μονάρχης προσπαθεί πάντα να φέρνει την ισορροπία μετά τις διαμάχες μέσα στο Παλάτι, όμως, η κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Harry και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας που δεν συμφωνούν με τον τρόπο που αποχώρησε από τα βασιλικά του καθήκοντα φαίνεται πως θα είναι μια δύσκολη κατάσταση για την Ελισάβετ.

Η βασίλισσα στην προσπάθειά της να ενώσει την οικογένεια κάλεσε επισήμως του δούκα και τη δούκισσα του Sussex στους εορτασμούς του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της το 2022. Αυτό είναι ίσως κάτι που οι Βρετανοί περίμεναν- αν και πολλοί δεν θα ήθελαν να δουν το ζευγάρι στο Λονδίνο να αποσπά την προσοχή από τη σημαντική αυτή στιγμή στην ιστορία της μοναρχίας. Αυτό που δεν περίμεναν και σίγουρα θα εκνευρίσει πολλούς fans του Παλατιού είναι η απόφαση της Ελισάβετ να τους τιμήσει κατά τη διάρκεια των εορτασμών.

Διαβάστε Επίσης

Η Ελισάβετ που θα γιορτάσει τα 70 χρόνια της στον βρετανικό θρόνο έχει διοργανώσει μια σειρά από εκδηλώσεις από τις 2 έως τις 5 Ιουνίου που θα προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα που "θα ενώσει το έθνος και την Κοινοπολιτεία”. Σύμφωνα με το Παλάτι, η Ελισάβετ θα τιμήσει πολλά μέλη της βασιλικής οικογένειας με μετάλλια του Πλατινένιου Ιωβηλαίου και -σύμφωνα με δημοσιεύματα- ανάμεσα σε αυτούς θα είναι και ο δούκας με τη δούκισσα του Sussex, παρά το γεγονός ότι παραιτήθηκαν των βασιλικών τους υποχρεώσεων.

Είναι από τις λίγες φορές που μια απόφαση της βασίλισσας προκάλεσε αρνητικές αντιδράσεις, με τη δημοσιογράφο Daniela Elser να γράφει ένα άρθρο προειδοποιώντας την Ελισάβετ ότι η συμπεριφορά της απέναντι στον Harry και τη Meghan δεν θα έχει την αποδοχή του λαού. Μάλιστα, έγραψε πως αυτή η κίνηση θα είναι μια "βόμβα” για την βρετανική μοναρχία.

Οι αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση της βασίλισσας φαίνεται ότι μπορεί να προκαλέσουν νέο σκάνδαλο, αφού ήδη δημοσιεύματα κάνουν λόγο για σκέψεις της Markle να μην παραβρεθεί στο Πλατινένιο Ιωβηλαίο εξαιτίας της μη αποδοχής του κόσμου. Όπως έγραψε ο Robert Jobson, δημοσιογράφος για θέματα που αφορούν στην βασιλική οικογένεια, η Meghan "ίσως να μην έρθει ξανά ποτέ στην Αγγλία. Δεν είναι δημοφιλής. Πρέπει να περιμένουμε και να δούμε. Ο Harry, είμαι σίγουρος ότι θα έρθει για τον εορτασμό. Κάποιοι ίσως το θεωρήσουν υποκριτικό εάν έρθουν να αγκαλιάσουν τη βασίλισσα μετά τις πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις τους για το Παλάτι. Αλλά πρέπει να θυμάστε ότι σε λίγους μήνες θα κυκλοφορήσει ένα βιβλίο. Θα είναι πολύ περίεργο”.

Διαβάστε Επίσης