Η επανεμφάνιση του Χουάν Κάρλος | Βραδινή έξοδος σε πολυτελές ξενοδοχείο μετά την επιδείνωση στην υγεία του

Η φωτογραφία από την έξοδο του Χουάν Κάρλος που έγινε πρωτοσέλιδο στα ισπανικά μέσα.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η επανεμφάνιση του Χουάν Κάρλος αποτελεί από μόνη της είδηση. Το ενδιαφέρον αυξάνεται ακόμα περισσότερο, αν σκεφτεί κανείς ότι ο επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας δεν κατάφερε να δώσει το παρών στο "τελευταίο αντίο" στην Ειρήνη, αδερφή της βασίλισσας Σοφίας, στην Μητρόπολη Αθηνών εξαιτίας επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας του.

Διαβάστε Επίσης

Το βράδυ της Παρασκευής 13 Φεβρουαρίου, ο Χουάν Κάρλος πραγματοποίησε μία ομολογουμένως σπάνια δημόσια εμφάνιση. Στη φωτογραφία, η οποία αναρτήθηκε στον προσωπικό λογαριασμό του José María Aznar, ο βασιλιάς ποζάρει χαμογελαστός στον φακό και φαινομενικά σε καλή κατάσταση, δίπλα στον πρώην πρόεδρο της κυβέρνησης, ο οποίος του κρατά το χέρι σε μια χειρονομία οικειότητας.

Η φωτογραφία αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς έρχεται μετά από αρκετές εβδομάδες εικασιών σχετικά με την κατάσταση της υγείας του πρώην αρχηγού του κράτους. Η απουσία του από την κηδεία Ειρήνης δικαιολογήθηκε από ρεπορτάζ που έκαναν λόγο για πιθανή επιδείνωση της υγείας του. 

Στη φωτογραφία δεν προσδιορίζεται ο τόπος της συνάντησης, αλλά το ισπανικά μέσα κατάφεραν να επιβεβαιώσουν ότι πρόκειται για το ξενοδοχείο Four Seasons στο Αμπού Ντάμπι. Ένα συγκρότημα που ο πρώην μονάρχης γνωρίζει καλά, δεδομένου ότι είναι φίλος του ιδιοκτήτη. Στην πραγματικότητα, η μόνη φορά που έμεινε στη Μαδρίτη μετά την αναχώρησή του από την Ισπανία ήταν στο αντίστοιχο ξενοδοχείο της πρωτεύουσας. Έτσι, ο Aznar θα ήταν αυτός που ταξίδεψε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου διαμένει σήμερα ο Δον Χουάν Κάρλος. Ο πρώην πρόεδρος συνόδευσε τη φωτογραφία με ένα σύντομο μήνυμα: "Επανένωση με τον Βασιλιά της ελευθερίας και της δημοκρατίας στην Ισπανία".