Οι γαλαζοαίματες που φόρεσαν για δεύτερη φορά το ίδιο φόρεμα στον γάμο του Φιλίππου Γλύξμπουργκ με τη Nina Flohr

Η ανακύκλωση ρούχων φαίνεται πως είναι παράδοση των βασιλικών οικογενειών.

Ο γάμος του Φιλίππου Γλύξμπουργκ, του μικρότερου γιου του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και της Άννας- Μαρίας, με την κόρη του δισεκατομμυριούχου, Thomas Flohr, Nina, που πραγματοποιήθηκε στη Μητρόπολη Αθηνών, αποτέλεσε το κοσμικό γεγονός της χρονιάς στη χώρα μας.

Διαβάστε Επίσης

Πλήθος διασήμων, μελών βασιλικών οικογενειών και jet setters έδωσαν το παρών για να τιμήσουν το ζευγάρι, το οποίο μέχρι πρόσφατα δεν είχε πραγματοποιήσει τη θρησκευτική τελετή, εξαιτίας των περιορισμών του κορονοϊού, αν και τον Δεκέμβριο του 2020 είχε παντρευτεί με πολιτικό γάμο στο Σεν Μόριτς. 

Φίλιππος Γλύξμπουργκ - Nina Flohr
Ο Φίλιππος Γλύξμπουργκ και η Nina Flohr

Αυτό που εντοπίσαμε πάντως ήταν ότι αρκετοί από τους καλεσμένους και δη μέλη βασιλικών οικογενειών επέλεξαν να φορέσουν δημιουργίες που είχαν επιλέξει και σε παλαιότερες εμφανίσεις τους. Μην ξεχνάμε πως δεν είναι λίγες οι φορές που η Kate Middleton έχει αποδειχθεί expert στην ανακύκλωση ρούχων, φορώντας ξανά και ξανά το ίδιο outfit, προσπαθώντας να δώσει το καλό παράδειγμα. Φυσικά, τα εύσημα για το trend που τόσο πιστά ακολουθεί η δούκισσα του Cambridge, ανήκουν στη βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία ήταν η πρώτη που ξεκίνησε να ανακυκλώνει τα outfit της, αποφεύγοντας την υπερκατατανάλωση. 

Οι καλεσμένες που ακολούθησαν το trend στον γάμο των Γλύξμπουργκ

Σοφία της Ισπανίας

Η μητέρα του βασιλιά Felipe της Ισπανίας και αδερφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από το κοσμικό αυτό event, αφού οι δύο οικογένειες έχουν πολύ στενές σχέσεις. Για την περίσταση, η πρώην βασίλισσα της Ισπανίας επέλεξε να φορέσει ένα φόρεμα με μακριά μανίκια και ντραπέ λεπτομέρειες, το οποίο είχε φορέσει 10 χρόνια νωρίτερα σε επίσημη εκδήλωση της χώρας της. 

Σοφία της Ισπανίας

Πριγκίπισσα Βεατρίκη

Ως γνήσια εγγονή της βασίλισσας Ελισάβετ, η πριγκίπισσα Βεατρίκη δεν θα μπορούσε να ξεφύγει του κανόνα και να μην ακολουθήσει το παράδειγμα της γιαγιάς της. Η Βεατρίκη, που πρόσφατα έγινε μαμά, επέλεξε μία ασπρόμαυρη δημιουργία του οίκου Gucci, που είχε φορέσει ξανά στο ετήσιο Global Gift Gala το 2018. Για την πριγκίπισσα, βέβαια, αποτελεί μία γνώριμη πρακτική, αφού στον γάμο της με τον Edoardo Mapelli Mozzi είχε δανειστεί ένα φόρεμα της βασίλισσας Ελισάβετ, το οποίο η μονάρχης είχε φορέσει στην πρεμιέρα της ταινίας "Lawrence of Arabia" το 1962.

Πριγκίπισσα Ευγενία

Πριγκίπισσα Ευγενία

Όπως και η μεγαλύτερη αδερφή της, έτσι και η ίδια δεν αντιστάθηκε στο trend και φόρεσε ένα φόρεμα που είχε βάλει ξανά σε γάμο φίλων. Ειδικότερα, η πριγκίπισσα Ευγενία φόρεσε ένα μαύρο σατέν φόρεμα του brand Peter Pilotto, το οποίο είχε φορέσει ξανά το 2020. Το αστείο ήταν πως το ίδιο φόρεμα είχε φορέσει και η ίδια η νύφη, στη γιορτή που είχαν πραγματοποιήσει με τον σύζυγό της στην Αγγλία, λίγο μετά τον πολιτικό γάμο τους. 

Πριγκίπισσα Βεατρίκη

Διαβάστε Επίσης