Η Brooke Shields παραδέχεται ότι η CK διαφήμιση που είχε κάνει στα 15 ήταν ακατάλληλη | "Ήμουν αφελής"

Το μοντέλο είχε πρωταγωνιστήσει στην καμπάνια για τα τζιν Calvin Klein τη δεκαετία του '80.

HARPER'S BAZAAR TEAM

H Brooke Shields είχε πρωταγωνιστήσει σε ηλικία 15 ετών στην καμπάνια για τα τζιν Calvin Klein. Τότε είχε γράψει ιστορία στον κόσμο της μόδας, αφού η ηλικία της σε συνδυασμό με την ατάκα "τι υπάρχει ανάμεσα σε μένα και τα Calvins μου; Τίποτα” είχε κάνει τη διαφήμιση να χαρακτηριστεί ακατάλληλη και να απαγορευτεί σε πολλά τηλεοπτικά κανάλια.

Πλέον το 56χρονο μοντέλο και ηθοποιός δηλώνει σε αμερικάνικο περιοδικό ότι η διαφήμιση ήταν ακατάλληλη για την ηλικία της, εξηγώντας ότι τότε ήταν αρκετά αφελής: "Μου φαινόταν γελοίο όλο αυτό. Ήμουν αφελής. Δεν είχα σκεφτεί τίποτα για αυτό. Δεν είχα σκεφτεί ότι εννοούσε τα εσώρουχα. Ούτε ότι είχε σεξουαλικό υποννοούμενο”, είπε τονίζοντας ότι κανείς δεν της το είχε εξηγήσει.

Όπως λέει, ο κόσμος υπέθετε τότε ότι είχε πολύ περισσότερη αντίληψη, αποκαλύπτοντας ότι "ήμουν παρθένα. Και ήμουν παρθένα και για πολύ καιρό μετά από αυτό. Και μετά αυτό ήταν αυτό που ενδιέφερε τον κόσμο”.

Η σταρ συνειδητοποιεί ότι οι διαφημίσεις είχαν πολλά περισσότερα υποννούμενα από όσα είχε καταλάβει αρχικά: "Η χορογραφία ήταν συγκεκριμένη και σκόπιμη. Στα 56 μπορώ να πάω πίσω και να κοιτάξω την κάμερα και να δω ότι ζουμάρουν σε αυτή την περιοχή του σώματός μας και μετά έρχεται στο πρόσωπό μου, εντάξει”, παραδέχεται ενώ προσθέτει ότι 'το σεξ πουλούσε από πάντα”.

Η μαμά δύο έφηβων κοριτσιών, της 18χρονης Rowan και της 15χρονης Grier, παρά το γεγονός ότι η διαφήμιση ήταν ακατάλληλη για την ηλικία της, νιώθει περήφανη για την επίδραση που είχε. Πριν λίγα χρόνια, μάλιστα, είχε συνεργαστεί ξανά με το label στην καμπάνια εσωρούχων για μια πιο προκλητική διαφήμιση από αυτή που είχε κάνει στην εφηβεία της.

"Από την μία πλευρά δεν νομίζω ότι θα μπορούσε κάποιος να ξεφύγει σήμερα με όσα έκανα εγώ στα 80s αλλά πλέον τόσα πολλά περισσότερα γίνονται τώρα που δεν θα ονειρευόμασταν ότι θα κάναμε”, λέει, εξηγώντας ότι σήμερα υπάρχει "μια αφομοίωση της σεξουαλικότητας που σίγουρα δεν είχα όταν ήμουν 15, ενώ τώρα βλέπω τις έφηβές μου να έχουν διαφορετικά πρότυπα για το σώμα τους, διαφορετικούς φόβους και διαφορετικές ανασφάλειες”. Όπως λέει όταν ήταν εκείνη έφηβη "ήμασταν προστατευμένες από πολλά και εκτιμώ το ότι ήμουν προστατευμένη μέσα στην αφέλειά μου, γιατί νιώθω ότι έμεινα σχετικά αλώβητη”.

Διαβάστε Επίσης