Η γενναιόδωρη πράξη της Meghan Markle προς τους εργαζομένους μη κερδοσκοπικού οργανισμού

Η δούκισσα του Sussex εξακολουθεί να μάχεται για την άδεια μετ'αποδοχών που δικαιούνται οι εργαζόμενοι στις ΗΠΑ.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Όπως είχε εξηγήσει ο Omid Scobie, ο συγγραφέας της βιογραφίας της Meghan Markle και του πρίγκιπα Harry, το ζευγάρι σκοπεύει από εδώ και στο εξής να κάνει περισσότερες δημόσιες εμφανίσεις, χρησιμοποιώντας το βήμα του για καλό σκοπό. Και πέρα από την πιο πρόσφατη διαδικτυακή εμφάνιση της Meghan Markle, με αφορμή την ανάγνωση του βιβλίου της "The Bench", εξακολουθεί να μάχεται για το πρότζεκτ "άδεια μετ'αποδοχών" που αφορά όλους τους εργαζομένους στις ΗΠΑ.

Διαβάστε Επίσης

Λίγες ημέρες νωρίτερα, η δούκισσα του Sussex είχε στείλει μία ανοιχτή επιστολή προς το Κογκρέσο σχετικά με την άδεια μετ'αποδοχών που δικαιούνται όλοι οι εργαζόμενοι πολίτες των ΗΠΑ, δηλώνοντας προβληματισμένη ως γονιός και ευχόμενη καμία οικογένεια να μην έρθει αντιμέτωπη με το δίλημμα δουλειά και ποιοτικός οικογενειακός χρόνος. 

Από την άλλη, θέλοντας να ευχαριστήσει τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό PL+US (PaidLeaveUS) που δουλεύει για να προσφέρει σε όλους γονική και ιατρική άδεια μετ'αποδοχών μέχρι το 2022, η Meghan Markle χάρισε σε όλους τους εργαζομένους της εταιρείας μία δωροκάρτα των 25 δολαρίων από τα Starbucks με αποστολέα τον φιλανθρωπικό οργανισμό του ζευγαριού, Archewell.

Τη γενναιόδωρη κίνηση ανήρτησε στο Twitter ο επικεφαλής του τμήματος επικοινωνίας της PL+US, Neil Sroka, μέσω ενός screenshot της δωροκάρτας που πρόσφερε σε όλους τους εργαζομένους η δούκισσα του Sussex. Ειδικότερα, ο Sroka έγραφε: "Η δούκισσα του Sussex (aka Meghan Markle) αγόρασε σε όλους μας στην PaidLeaveUS μερικές κούπες καφέ, ενώ δουλεύουμε υπερωρίες για να σώσουμε την άδεια μετ'αποδοχών. Απίστευτα σικάτο και απαραίτητο. Είναι πραγματικά τιμή μου να γνωρίζω ότι βρίσκεται μαζί μας στη μάχη για να κερδίσουμε την άδεια μετ'αποδοχών για όλους."

Η ίδια, όπως είχε γράψει στην επιστολή της, αν και ήταν από τους τυχερούς που δεν χρειάστηκε να αγχωθεί για τον χρόνο που πήρε με αφορμή τη γέννηση του παιδιού της, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, προσπαθώντας να συνδυάσουν την επαγγελματική με την προσωπική τους ζωή. "Αν πρόκειται να δημιουργήσουμε μια εποχή με πολιτικές που βάζουν μπροστά την οικογένεια, ας βεβαιωθούμε πως θα περιλαμβάνει ένα δυνατό πρόγραμμα αδείας μετ'αποδοχών για κάθε Αμερικανό που θα είναι εξασφαλισμένο, προσβάσιμο και θα ενθαρρύνεται χωρίς στίγμα και τιμωρία", είχε υπογραμμίσει η δούκισσα του Sussex. 

Ο νέος της αγώνας υπάγεται στο 40x40 challenge, μία καμπάνια που είχε ξεκινήσει στο πλαίσιο των γενεθλίων της ως "μια παγκόσμια προσπάθεια να ενθαρρύνει τον κόσμο να δεσμευθεί να χαρίσει 40 λεπτά από τον χρόνο του για να υποστηρίξει τις γυναίκες να γυρίσουν πίσω στη δουλειά τους". 

Διαβάστε Επίσης